LANDesk Software demonstreert nieuwe Macintosh-technologie op WWDC

LANDesk Management Suite biedt nu ook softwarelicentiemonitoring voor Mac OS X

Berkshire, 26 juni 2003 - LANDesk Software demonstreert op de Apple Computer Worldwide Developer Conference in San Francisco nieuwe softwarelicentiemonitoring- en beheermogelijkheden voor Apple Mac OS X. LANDesk Software is voornemens deze nieuwe technologie eind dit jaar ter beschikking te stellen als een product upgrade voor LANDesk Management Suite.

De introductie van de technologie voor het beheer van softwarelicenties volgt op de recente ondersteuning van softwaredistributie, uitgebreide inventarisering en besturing op afstand voor Mac OS X in LANDesk Management Suite 7. LANDesk Software versterk hiermee het vermogen om heterogene omgevingen te ondersteunen.

Met LANDesk Management Suite kunnen systeembeheerders hun PC's en Macintosh computers vanaf dezelfde LANDesk Management Suite console beheren. De Mac-systemen verschijnen in het netwerkoverzicht en kunnen worden opgenomen in de softwaredistributie, inventarisrapportages, besturing op afstand en nu ook softwarelicentiemonitoring.

Veel bedrijven kopen meer software dan nodig is om er zeker van te zijn dat zij aan de licentievoorwaarden voldoen. Dankzij licentiemonitoring is dit niet langer nodig, zodat op aanschafkosten kan worden bespaard. Het helpt de kosten in de hand te houden door bij te houden hoeveel kopieën van applicaties precies zijn geïnstalleerd, welke daarvan ook daadwerkelijk worden gebruikt en hoe vaak. De op deze wijze opgespoorde ongebruikte licenties kunnen dan bijvoorbeeld aan een andere afdeling worden toegewezen. Ook kan de beheerder nagaan of een licentie moet worden vernieuwd. LANDesk Software License Monitoring biedt tevens de mogelijkheid om te verhinderen dat ongeautoriseerde applicaties worden gebruikt. Dat kan zelfs als de machine niet op het netwerk is aangesloten, dankzij een op die machine aanwezige agent. Tevens zijn uitgebreide rapportages mogelijk over het gebruik. Met de "Software Compliance Module" van LANDesk Management Suite 7 kan men op efficiënte wijze de bezoeken van organisaties zoals BSA vlot laten verlopen door middel van standaard rapporten. De database biedt de mogelijkheid om ook de fysieke locatie van de licenties (welke afdeling, welke kast of bureau) vast te leggen.

LANDesk Software is het enige bedrijf dat dit beheerniveau biedt voor Macintosh-computers in netwerkomgevingen. Ondersteuning van de Mac is een strategische keuze en heeft het bedrijf nieuwe klanten opgeleverd. Naast de Mac ondersteunt LANDesk Management Suite ook Microsoft Windows, Linux en UNIX binnen heterogene omgevingen.

Over LANDesk Software
LANDesk Software, Inc. is een vooraanstaand leverancier van geïntegreerde software voor desktop- en apparaatbeheer, die zich richt op het ontwikkelen van eenvoudig te gebruiken end-to-end oplossingen voor klanten. Meer informatie over LANDesk Software is te vinden op www.landesksoftware.co.uk