De Unie


PinkRoccade: Principeakkoord BRAVO 2003 bevestigd

26 juni 2003 - Hierbij wil ik u op de hoogte stellen van de uitkomst van de stemming over de BRAVO 2003. Circa 70% van de uitgebrachte stemmen steunt het principeakkoord, de overige stemmen zijn tegenstemmen en onthoudingen. Dit betekent dat De Unie de nieuwe BRAVO zal ondertekenen.
Ook de leden van de andere bonden steunen in meerderheid het principeakkoord, waardoor de BRAVO 2003 tot stand is gekomen.

BRAVO 2004
We hebben afgesproken dat we in het najaar gaan werken aan de BRAVO 2004. Hierbij zullen we ook gaan onderhandelen over een nieuw/aangepast pensioensysteem per 2005. Op
20 augustus aanstaande zitten we weer met PinkRoccade om tafel. Dan komt eerst het overbrengen van regelingen uit de diverse DAVOs naar de BRAVO aan de orde.

Reorganisatie PR Industrious en ontslag
We hebben als vakorganisaties bij HR-centraal protest aangetekend tegen de manier waarop, met instemming van de OR aldaar, de keuze van de boventalligen tot stand is gekomen. Voor zover we kunnen nagaan zijn hier de criteria uit het Ontslagbesluit (hoofdregel: last in first out ) niet volledig toegepast. Omdat men ontslagen via de kantonrechter gaat regelen, wordt het CWI ook niet in staat gesteld om dit te controleren.
Tot op dit moment hebben we nog geen schriftelijke reactie gehad op ons protest. Wel heeft HR-centraal tegen ons gezegd dat de CWI-(ontslagbesluit)-criteria wel degelijk de basis zijn van de aanwijzing als boventallige. We wachten de ontwikkelingen verder af.

Kaderleden bij de BRAVO-onderhandelingen
Tijdens de afgelopen onderhandelingen hebben we als vakorganisaties aangegeven dat het ons goed lijkt om met ingang van de onderhandelingen over de BRAVO 2004 met onderhandelingsdelegaties te werken. De onderhandelaars van de kant van PinkRoccade vinden dit een minder goed idee, omdat ze van mening zijn dat dit de goede onderhandelingssfeer kan benadelen. Ik ben ervan overtuigd dat de onderhandelingssfeer ook met kaderleden goed zal blijven. Kaderleden gaan even serieus en verantwoord met de vraagstukken om als vakbondsbestuurders. Voor de vakbondsbestuurder kunnen ze een extra steun zijn, zowel met hun kennis van het bedrijf als in de contacten naar de leden.

Het delegatielid van De Unie zal in principe komen uit het Sectiebestuur dat wij hebben bij PinkRoccade (het Sectiebestuur is een verzameling betrokken leden (kaderleden), die regelmatig met de vakbondsbestuurder bij elkaar komen om over ontwikkelingen binnen en bij PinkRoccade te praten). Mocht u interesse hebben in het reilen en zeilen van het Sectiebestuur, dan kunt u contact opnemen met uw collega Jan Ophof, via 06-1962 4141 of j.ophof@pinkroccade.com.

Met vriendelijke groet,

Babet Hendriks
Bestuurder

donderdag, 26 juni 2003