De Unie


CWI: ledenraadpleging principeakkoord CAO

26 juni 2003 - In deze brief leest u de hoofdpunten van het nieuwe principeakkoord voor de CAO CWI 2003 2004. Het nieuwe principeakkoord bestaat uit onderdelen die ook in het onderhandelingsresultaat van maart jl. behandeld zijn. Wel is er een aantal concrete wijzigingen aangebracht.

U kunt het stuk opvragen bij het secretariaat van de Unie, onder telefoonnummer 0345 585 1353. Vraag naar Hetty den Braven.

De punten waarop dit akkoord ten positieve is gewijzigd zijn
* Resultaatafhankelijke uitkering en ziekteverzuim
* Arbeidstijdenmanagement

* Overgangsregeling bestaande verlofregelingen senioren
* Regeling overwerkvergoeding

Hoofdpunten onderhandelaarresultaat CAO CWI 2003 2004

Arbeidstijdenmanagement (ATM)
In het overleg is nogmaals bevestigd door de directie dat ATM voor CWI een wezenlijk instrument is om tot een adequate dienstverlening te komen. Maar het geeft medewerkers bovendien een uitstekende mogelijkheid meer zeggenschap te krijgen over de indeling van hun werktijden. Het wezenlijke verschil met de oude situatie is dat nu de planning van de werktijden lijdend is i.p.v. de planning van de vakanties.

Gelet op de reacties die ons als vakbond bereikten is afgesproken dat er uitgebreide communicatie, instructie en ondersteuning zal komen om ATM daadwerkelijk deze effecten te laten hebben. Daarom is afgesproken ATM per 1 januari 2004 als proef in de hele organisatie op alle vestigingen in te voeren en per 1 januari 2005 definitief. De tijd tot de invoering op 1 januari a.s. wordt benut voor uitwerking van de procedures, voor een goede communicatie en voorbereiding. Bovendien zal ter ondersteuning een geautomatiseerd hulpmiddel worden ontwikkeld. Deze zaken zullen in 2003 op een aantal vestigingen op basis van vrijwilligheid in overleg tussen medewerkers en manager worden getoetst op het gewenste effect.

In 2004 zal de proef goed worden begeleid en tegen het eind van deze periode grondig worden geëvalueerd. Deze evaluatie gebeurt in overleg met vakbonden, COR en de werkgever. In 2005 zal het arbeidstijdenmanagement dan definitief worden ingevoerd.

Overwerk
De eerdere overwerkregeling is niet gewijzigd, wel is de ingangsdatum van de wijziging compensatie overwerk aangepast. De herziene compensatie voor verricht overwerk en de gelijkschakeling van compensatie overwerk voor deel- en voltijders wordt namelijk van kracht per 1 oktober 2003 in plaats van 1 januari 2004.

Levensfasegericht personeelsbeleid
De overgangsregeling werktijdvermindering ouderen gewijzigd. De overgangsregeling ziet er nu als volgt uit:
De werknemers die op 1 januari 2004 deelnemen aan de bestaande regelingen kunnen hiervan gebruik blijven maken. Werknemers die 50 jaar of ouder zijn op 1 januari 2004 én een dienstverband hebben van tenminste 10 jaar ( diensttijd wordt berekend zoals in de huidige CAO al is opgenomen) kunnen tot 1 januari 2004 kenbaar maken dat zij te zijner tijd nog gebruik willen maken van de regeling arbeidsduurverkorting oudere werknemers op grond van artikel 10 lid 5 van de CAO-CWI 2002 2003 of op grond van artikel 14 lid 5 van de CAO- CWI 2002 2003.

Dit houdt dus in dat zowel de leeftijd voor de overgangsregeling is verlaagd, er kunnen nu dus meer medewerkers gebruik maken van de overgangsregeling. Ook is de regeling op grond van artikel 14 lid 5 toegevoegd aan de overgangsregeling.

Resultaatafhankelijke eindejaarsuitkering
De resultaatafhankelijke (niet-pensioengevende) eindejaarsuitkering gekoppeld aan ziekteverzuim wordt gewijzigd. Voor 2003 houdt het in dat er geen resultaatafhankelijke eindejaarsuitkering zal zijn, hiervoor in de plaats krijgen alle medewerkers eind 2003 een eenmalige uitkering ter hoogte van 0,4%.

Vanaf 2004 zal de resultaatafhankelijke uitkering als beloningsinstrument terug komen, maar hij wordt dan voortaan breder gekoppeld, namelijk aan de door de organisatie te leveren prestaties en resultaten, vertaald naar individuele afspraken met vestigingen, afdelingen en medewerkers. Van belang is een goede voorbereiding van de toepassing van dit instrument. De komende maanden zullen benut worden om de toepassing van de resultaatafhankelijke uitkering voor 2004 volgens bovenstaande lijnen goed voor te bereiden. Hoe hoog deze resultaatafhankelijke eindejaarsuitkering dan zal worden is afhankelijk van de loonruimte.

Overige onderwerpen
Looptijd blijft ongewijzigd, namelijk 14 maanden. Ingangsdatum 1 maart 2003 tot 1 mei 2004.

Ontwikkeling salaris en eindejaarsuitkering

* Per 1 maart 2003 wordt een salarisverhoging toegekend van 2%.
* De structurele (pensioengevende) eindejaarsuitkering wordt eind 2003 verhoogd met 0,15% naar 3,15%.

* Doordat de bonden en hun leden hebben ingestemd met de wijziging op de ouderschapsverlofregeling, wordt de structurele (pensioengevende) eindejaarsuitkering eind 2003 nog aanvullende verhoogd met 0,10% naar 3,25% en eind 2004 wordt deze nog aanvullend verhoogd met 0,20% naar 3,45%.

Schriftelijke ledenraadpleging
Zoals alle bonden hebben wij gekozen voor een schriftelijke raadpleging. Naast het tijdsaspect vinden wij ook dat de beperkte wijzigingen (allen positief ) t.o.v. het eerste resultaat het niet nodig maken uitgebreid te praten over dit akkoord. Nog sterker dan de vorige keer willen wij u hierbij adviseren om een positief oordeel te vellen. Naast een degelijke loonruimte zijn er een fiks aantal problemen uit het eerdere akkoord geschrapt. Wij gaan er vanuit de zorgvuldige omlijsting van ATM voldoende waarborgen oplevert om tot komen tot goede toepassing van deze maatregel. In deze is vooral de toegezegde bijdrage van de ondernemingsraad van grote waarde. Wij leggen het positief aan u voor en roepen u op om dit akkoord te ondersteunen.

Wij willen daarom graag uiterlijk op maandag 30 juni a.s. Van u vernemen of u instemt met deze nieuwe CAO. Liefst kunt u dat doen via brv-h@unie.nl

Leden bijeenkomst
Wel nodigen wij u uit om met ons te spreken over de toekomst van het CWI e.d. Op 3 juli aanstaande is de Bedrijfsledengroep bijeen in Culemborg. U wordt graag uitgenodigd deze vergadering ook bij te wonen.

Donderdag 3 juli 2003
Unie Plaza, Multatulilaan 12, Culemborg

Aanvang 10.00 uur

Wij vragen u wel vooraf aan te melden via brv-h@unie.nl

Hoogachtend,

Namens de UOV, het team Sociale verzekeringen

Roel Zijlstra
Hetty den Braven
Adrie van Bokkem

* Onderhandelings Akkoord CAO 2003 - 2004 (pdf)
* Veelgehoorde vragen over arbeidstijdenmanagement (Bijlage CAO Akkoord) (pdf)

* Intropagina Sociale Verzekeringen

donderdag, 26 juni 2003