Gemeente Dongen


Jongerenontmoetingsplaats en intensiever straathoekwerk op de raadsagenda 26/6/2003 16:00
Jongerenontmoetingsplaats in de buurt van Tichelrijt De gemeenteraad van de gemeente Dongen behandelt vanavond, 26 juni, tijdens haar vergadering het plan om straathoekwerk te intensiveren en een jongerenontmoetingsplaats (JOP) in te richten. De ontmoetingsplaats komt in de buurt van bedrijventerrein Tichelrijt te liggen, ter hoogte van de fietsbrug. Afgelopen week sprak de gemeente over dit onderwerp met omwonenden en de voorzitter van het VICD. Hieruit bleek dat de betrokkenen dit initiatief een kans willen geven. Jongeren bedachten zelf de oplossing van een jongerenontmoetingsplaats en denken nu mee over de inrichting van de plaats. Om van de JOP een succes te maken wordt nauw samengewerkt met de politie. Zij bedenken momenteel een begeleidingstraject voor de toezichthouding. Ook gaan de jongeren randvoorwaarden en afspraken formuleren waar zij zich aan zullen houden. Deze worden vastgelegd in een convenant. Met deze maatregelen zet de gemeente Dongen nog een extra stap in de richting van preventief jongerenwerk. Daarnaast moet het bijdragen aan het voorkomen van overlast.

Straathoekwerk
Om de overlast tegen te gaan, legt het college van B en W aan de gemeenteraad het plan voor om de inzet van straathoekwerk te intensiveren. Met het straathoekwerk voorkomt de stichting Vertizontaal escalaties en probleemsituaties zoveel mogelijk. Doordat zij ongeregeldheden onder jongeren in een vroeg stadium signaleert, kan voorkomen worden dat jongeren in een negatieve spiraal terechtkomen.

Wethouder Piet Panis: Het feit dat de betrokkenen dit initiatief een kans willen geven, zet voor ons de deur voor de inzet van preventief jongerenwerk open. Op deze manier kan voor iedereen de leefomgeving er op vooruit gaat.