Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Bergen op Zoom (26/6)

Bergen op Zoom donderdag 26 juni 2003

Ramkraak computerbedrijf

STEENBERGEN: Donderdagmorgen omstreeks 04:40 uur heeft een ramkraak plaatsgevonden bij een automatiseringsbedrijf in de Zilverhoek. De dader heeft een gat geknipt in het hekwerk waarna hij met een personenauto door het gat het terrein is opgereden. Met deze auto heeft de dader vervolgens de voordeur uit de gevel gereden. Uit het pand zijn computers en digitale camera`s gestolen. De gebruikte auto is enige tijd later teruggevonden in Tholen. De politie stelt een onderzoek in.

Politie houdt man aan voor poging doodslag

HALSTEREN: De politie heeft woensdagavond een 42-jarige inwoner van Halsteren aangehouden. De man had eerder op de avond in de Julianastraat een 19-jarige vrouw uit Halsteren met een mes op haar hoofd geslagen. De vrouw is met verwondingen aan haar hoofd en arm met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Zij verkeert buiten levensgevaar. De verdachte is in verzekering gesteld en wordt vrijdag voorgeleid.

Twee dieven verjaagd

BERGEN OP ZOOM: Een oplettende buurtbewoner uit Halsteren heeft woensdagnacht een inbraak bij een benzinestation in de Randweg-West verijdeld. De man is omstreeks 03:30 uur wakker geworden van een een hoop lawaai op straat. Toen hij op onderzoek uitging zag hij dat twee daders bezig waren op luidruchtige wijze een geldautomaat open te breken. De Halstenaar probeerde het tweetal eerst te verjagen door zelf veel lawaai te maken, maar de dieven waren zo intens bezig dat ze de man niet opmerkte. De man is vervolgens op het duo afgestapt. De daders vluchten hierop weg in een personenauto zonder iets mee te kunnen nemen. De diefstal was bij voorbaat al zinloos daar de geldautomaat altijd automatisch wordt geledigd. De politie stelt een onderzoek in.

Politie houdt man aan voor drugsbezit

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft woensdagmiddag een 29-jarige inwoner van Bergen op Zoom aangehouden. Tijdens het surveilleren op het Korenbeursplein roken politieagenten een zeer sterke hasjlucht die uit de auto van de man kwam. In de auto vonden zij een klein tasje aan met daarin 50 gram hennep en 50 gram hash. Bij een nader onderzoek in de auto trof de politie een doos aan met nog eens 5 kilogram hennep en 745 gram hash. Bij het fouilleren van de Bergenaar is ook nog een aanzienlijk geldbedrag aangetroffen. De auto, drugs en het geldbedrag zijn in beslag genomen. In de loop van de avond is de man heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

Auto inbeslaggenomen

PUTTE: De politie heeft donderdag de personenauto van een 57-jarige inwoonster van Ossendrecht in beslag genomen. Surveillerende agenten zagen de Ossendrechtse in de personenauto over de Herenbaan rijden. Het was de agenten bekend dat het rijbewijs van haar was ingevorderd. De vrouw was afgelopen weekend betrapt toen zij dronken achter het stuur van haar auto zat. Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt.

Diefstal partij kleding

ROOSENDAAL: Bij een kledingzaak op het Roselaarplein is woensdag een partij merk-kleding op onbekende wijze uit de winkel gestolen. Een bedrijfsleider heeft namens de winkel aangifte gedaan. Zij heeft ook aangifte gedaan van vernieling van de reclameverlichting aan de voorgevel van de winkel. Deze vernieling heeft afgelopen weekend plaatsgevonden.

Bron: Henk Snepvangers