KUWAIT PETROLEUM NEDERLAND

Opening nieuw tankstation in Zevenbergschenhoek

Q8 breidt netwerk verder uit
Opening nieuw tankstation in Zevenbergschen Hoek

Zevenbergschen Hoek 26 juni 2003. Het nieuwe Q8 Service Station & Shop aan de Rijksweg A16 ter hoogte van Zevenbergschen Hoek is vandaag officieel geopend. De feestelijke openingshandeling van dit elfde Rijkswegstation, werd verricht door Claus Winberg, General Retail Manager Kuwait Petroleum Benelux en Claude Herreman Retail Company Operations Manager Benelux.

Op het volledig nieuw gebouwde station introduceert Q8 de eerste Panos Shop. Deze Panos Shop biedt een nieuw Bakery Concept dat de Belgische sandwichketen Panos in opdracht van Kuwait Petroleum speciaal voor de Nederlandse markt liet ontwerpen.
Het is een voor de tankstationketen ontwikkelde self-service winkelformule waar de consument verse en belegde broodjes en andere tussendoortjes kan nuttigen, zoals soep en warme snacks. Q8 speelt hiermee verder in op de toenemende behoefte van de consument om onderweg snel en gemakkelijk een hapje en drankje te kunnen kopen.

Panos, marktleider en expert op het gebied van bakery in Belgie, betreedt met de opening van het nieuwe Rijkswegstation aan de A16 voor het eerst de Nederlandse markt.
Het is geweldig dat we nu meteen de eerste pilot van de Belgische sandwich in Nederland kunnen combineren met de opening van het nieuwe rijkswegstation. Daar zijn we uiteraard heel trots op, aldus Claude Herreman, Retail Company Operations Manager Benelux en verantwoordelijk voor het nieuwe station.
Thomas Dusart, Marketing Coördinator bij Panos voegt hieraan toe: De opening van deze eerste Nederlandse vestiging met dit totaal nieuwe concept is voor ons een bijzonder moment. In België bestaan we al meer dan 20 jaar. We verwachten ook in Nederland op termijn succes te boeken. Want onze winkels zijn trendy ingericht en makkelijk toegankelijk.
Op vrijdagochtend 27 juni introduceert Panos speciaal voor filerijders en belangstellenden een kennismakingsontbijt op het nieuwe Q8 station.

Het nieuwe station staat ter hoogte van de plaats waar Texaco tot vorig jaar een station had. Wegens de bouw van de HSL lijn moest het station echter afgebroken en verplaatst worden. Tengevolge van de nieuwe richtlijnen in verband met de rijkswegconcessies, een zelfde maatschappij kan niet binnen een afstand van 25km meerdere stations uitbaten, achtte Texaco het niet meer opportuun om te herbouwen en daarom werd de concessie overgenomen door Q8.

Eind vorig jaar nam Q8 38 BP-stations over in het Noorden van Nederland en in de veiling van de Rijkswegstations einde vorig jaar haalden zij 2 Shell locaties (te Amstelveen en te Beilen) binnen. Tezamen met het nieuwe rijkswegstation in Zevenbergschen Hoek bezit zij nu 140 tankstations, waarvan 11 langs de Rijkswegen. Kuwait Petroleum heeft hiermee in Nederland een marktaandeel van 4%.