Gemeente Ede

`De Formule` krijgt extra tijd
Gemeente: subsidie voor `De Formule` als bedrijfsleven ook bijdraagt

De gemeente Ede is bereid `De Formule`, een project van Welstede dat maatschappelijk ondernemen ondersteunt, voor de periode tot en met februari 2005 een aanvullende subsidie te verlenen van EUR 41.562,62 op voorwaarde dat het Edese bedrijfsleven een zelfde bijdrage levert.

`De Formule` is een lokaal advies en bemiddelingsbureau dat als doel heeft maatschappelijk ondernemen te stimuleren. Welstede heeft dit project opgezet in het kader van het Stedelijk Ontwikkelingsprogramma Ede (SOE). De Formule vervult een makelaarsfunctie voor de inzet van mensen, materialen en geld. Voorbeelden zijn het organiseren van sociale personeelsdagen, of bijvoorbeeld het vinden van een goede bestemming voor oude kantoorapparatuur.

In het kader van het SOE had de gemeente voor de periode tot en met juni 2003 al een subsidie van EUR 66.270,55 verleend. Ook de provincie Gelderland heeft een bijdrage van EUR 13.615 verleend en de provincie is bereid nogmaals een dergelijk bedrag ter beschikking te stellen.

Welstede verwacht dat het project op termijn kostendekkend zal kunnen draaien. Om zover te komen is er echter vooralsnog een bedrag nodig van EUR 83.125,23 voor de periode tot en met februari 2005. De gemeente Ede is bereid om voor 50% in dit bedrag te voorzien als het Edese bedrijfsleven, vertegenwoordigd in de projectgroep die het project begeleidt, de andere 50% op tafel legt.