HP geeft klanten en business partners meer keuzevrijheid met HP Flex

PC's en workstations op maat gebouwd door HP, leverbaar via business partners

AMSTELVEEN, 26 juni 2003 - HP lanceert HP Flex, een nieuw online build-to-order programma voor zakelijke desktops en workstations. Via HP Flex kunnen Business Partners online exact de configuratie samenstellen die hun klanten wensen, waarna geautoriseerde HP distributeurs in Nederland de order verder afhandelen. De bestelde systemen worden in de regel binnen tien werkdagen door HP geleverd, bij de klant of bij de Business Partner.

HP Flex komt naast het bestaande HP Today! programma. Met HP Today! kunnen klanten kiezen uit een brede selectie standaardaanbiedingen die binnen 24 uur geleverd kunnen worden. Waar standaardconfiguraties te kort schieten voor sommige klanten, biedt HP Flex een oplossing. De prijs van systemen die via HP Flex worden besteld is afhankelijk van de gekozen opties en het prijsbeleid van de Business Partner, terwijl bij HP Today! vaste verkoopadviesprijzen worden gehanteerd. Het nieuwe programma biedt wederverkopende partijen tevens nieuwe kansen voor up- en cross-selling.

Business Partners kunnen via de websites van de deelnemende HP distributeurs een keuze maken uit de complete zakelijke desktop serie van HP en de HP XW Workstation serie. Verder is er een ruim aanbod van CRT- en TFT-beeldschermen. In slechts tien muisklikken worden de verschillende onderdelen geselecteerd, waarbij onder andere zaken zoals de geheugenomvang, de capaciteit van de vaste schijf en de gewenste optische drive en talloze andere opties gekozen kunnen worden. Het is mogelijk om één enkele PC op deze wijze te bestellen. Business Partners kunnen hiermee precies voorzien in de specifieke behoeften van klanten, zonder dat hiervoor omvangrijke contracten gesloten behoeven te worden.

Met ingang van 1 juli kunnen Business Partners op de websites van HP distributeurssystemen bestellen via HP Flex en op maat tegemoet komen aan de wensen van hun klanten.

Over HP
HP levert wereldwijd relevante technologie van vitaal belang voor werk en prive. Het aanbod van HP omvat IT infrastructuur, global services, personal computing en access devices en imaging en printing oplossingen. De laatste vier kwartalen behaalde HP wereldwijd een omzet van $ 70,4 miljard. Meer informatie over HP is te vinden op www.hp.nl.

Contactpersonen voor
de redactie:

Jos Baltes
030 283 32 37

of

MCS, Perlita Fränkel
023 562 82 08