Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Breda(26-6) deel 2

Breda, 26 juni 2003

Op de bon voor niet dragen autogordel

BREDA De politie van het team Centrum heeft gistermiddag op de Nassaustraat een autogordel controle gehouden. In totaal kregen 28 automobilisten een bekeuring. Een automobiliste ging op de bon, omdat ze haar 5 jarig kind vervoerde zonder kinderstoeltje of gordel in een auto van het type cabrio.

Politie houdt drie mannen aan na achtervolging

BREDA: De politie heeft vanmiddag rond 12.30 uur in de wijk Belcrum drie mannen aangehouden die in een auto hadden gezeten, die door de politie achtervolgd werd na het negeren van een stopteken vanaf de Slingerweg. De bestuurder van die auto, een 33-jarige man uit St. Willebrord, is in verzekering gesteld. Hij wordt verdacht van het moedwillig inrijden op een politieauto met daarin twee agenten. In verband hiermee wordt de bestuurder poging tot doodslag ten laste gelegd. Dit incident vond plaats op de Lunetstraat. Tevens onderzoekt de politie de betrokkenheid van deze man bij een auto-inbraak op 15 juni jl. op het Spinveld. Bij deze inbraak bedreigde de dief de aangever die hem betrapte met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. De andere twee aangehouden verdachten, een 38-jarige zwerver en een 35-jarige man uit St. Willebrord zijn na verhoor in vrijheid gesteld.

Vanmiddag wilde een burgerpatrouille van de politie een personenauto controleren op de Slingerweg. Zij gingen naast de bestuurder staan en toonden hun legitimatiebewijs. De bestuurder van de auto, een Rode Opel Calibra, gaf echter geen gevolg aan het stopteken en verhoogde zijn snelheid en reed weg in de richting van de Lunetstraat. De agenten stelden daarop direct de meldkamer in kennis waarna diverse herkenbare politieautos aan de achtervolging deelnamen. Zij kregen tijdens de achtervolging de beschikking over de informatie dat de bestuurder mogelijk over een vuurwapen beschikte, dit vanwege het eerdere incident aan het Spinveld waar dezelfde auto met bestuurder was gezien. Uiteindelijk zijn de twee bijrijders uitgestapt in de Belcrum. Agenten hebben de twee mannen op de Kievitstraat aangehouden. De bestuurder liet zijn auto achter op de Merelstraat, alwaar hij ook door de politie is aangehouden

Man 78 dreigt incassomedewerker met pikhouweel

ZUNDERT: De politie heeft vanmorgen om 11.30 uur een 78-jarige inwoner uit die plaats aangehouden in verband met het bedreigen met een pikhouweel van een 50-jarige man die werkt voor een incassobureau. Volgens de incassomedewerker had de verdachte ook drie keer in zijn richting met het houweel geslagen, maar kon hij deze afweren door zijn schrijfmap voor zijn gezicht te houden. In de schrijfmap zaten drie diepe sneden.

De medewerker van het incassobureau wilde vanmorgen de 78-jarige verdachte bezoeken in verband met een nog openstaande vordering. Nadat hij uit zijn geparkeerde auto gestapt was, kwam de verdachte uit zijn woning lopen. Op straat stelde de medewerker zich voor, waarop de oudere man hem toeriep dat hij moest oprotten en een normale baan moest zoeken. De verdachte was daarna terug naar zijn woning gelopen en haalde uit een hok een pikhouweel en sloeg daarmee drie keer in de richting van de aangever daarbij diverse dreigementen uitend. Hierna was de man zijn woning weer ingelopen. Op aanwijzing van het slachtoffer heeft de politie de 78-jarige verdachte aangehouden. Hij is ingesloten en wordt verhoord.

Diefstal wieldoppen

KLUNDERT: Op woensdag 25 juni is er aangifte gedaan van diefstal wieldoppen vanaf een auto, welke geparkeerd stond aan de Kreeck te Klundert.

Auto over de kop

KLUNDERT: Op woensdag 25 juni is omstreeks 16.20 uur een bestuurder op Rijksweg A 17 ter hoogte van Klundert de macht over het stuur verloren en tegen de vangrail gekomen. Het busje waarin deze man reed kantelde vervolgens en schoof toen tegen de andere vangrail. De bestuurder, een 34-jarige man uit Bergen op Zoom, kon ongedeerd uit het voertuig kruipen. Het voertuig werd zwaar beschadigd en werd getakeld.

Diefstal van een personenauto

ZEVENBERGSCHEN HOEK: Is woensdagavond 25 juni aangifte gedaan van diefstal personenauto, merk Ford Focus voorzien van het kenteken 14-LN-PT. De auto stond afgesloten op het parkeerterrein van het station Lage Zwaluwe te Zevenbergschen Hoek.

Politie treft hennepkwekerij in schuurtje aan

ZEVENBERGEN: Is donderdag 26 juni de wijkagent in Zevenbergen op onderzoek gegaan in zijn wijk naar aanleiding van klachten over de mogelijkheid van aanwezigheid van een hennepkwekerij. Uit onderzoek bleek inderdaad in een schuurtje achter de woning een kwekerij te zijn van ongeveer 168 planten. Verder bleek de stroom illegaal getapt te zijn, waardoor Essent werd benadeeld. Deze doet aangifte van diefstal van energie. De kwekerij is door de politie ontmanteld en de goederen zijn afgevoerd naar de vuilverbranding.

Problemen met chemische vat bij Moerdijks bedrijf

MOERDIJK- Vanmiddag rond 16.00 uur is de brandweer van Moerdijk uitgerukt voor een chemische reactie tussen stoffen, die waren opgeslagen in een 60 liter vat op het terrein van een Moerdijksbedrijf. Twee werknemers van het bedrijf klaagden korte tijd over een wat geïrriteerde ademhaling. Voorzover bekend tradt er geen verder gevaar op voor de directe omgeving.

De brandweer onderzoekt momenteel om welke stoffen het gaat. Gezien de geringe hoeveelheid sluit de brandweer niet uit, dat de vaste stof waar het omgaat inmiddels voor het grootste deel is uitgedampt. Onderzoek zal eerst uit moeten wijzen om welke stoffen het gaat alvorens met het opruimen kan worden begonnen. Het vat is in afwachting van verdere opruimingswerkzaamheden overgeplaatst in een zogenaamd overmaats vat. Het bedrijf verwerkt klein chemisch afval dat wordt opgehaald bij huishoudens of op het bedrijf wordt aangeboden. Van wie het afval is stond vanmiddag nog niet vast.

Bron: R.v.Kuik/W. van Hooijdonk