Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

Metaaltechniek is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond

26-06-2003

20 man op straat bijafslanking Ronic in Woerden

Twintig mensen komen vrijwel zeker op straat te staan nadat vandaag het faillissement is uitgesproken over Ronic Interior in Woerden terwijl de resterende b.v.s moeten worden gereorganiseerd. Vakgroepbestuurder Gerard van Dijk van CNV Metaaltechniek betreurt de ontslagen. Extra omdat het in Woerden is. "De Woerdense werkgelegenheid kreeg vorig jaar al een knauw door het faillissement van bussenbouwer Den Oudsten. En nu dit weer. De spoeling wordt dunner en dunner."

Het bedrijf Ronic bestond uit drie b.v.s en er waren 70 mensen werkzaam. Een ervan, Ronic Interior, is nu failliet verklaard hetgeen het verlies van vijf arbeidsplaatsen oplevert. De twee andere b.v.s worden ingrijpend gereorganiseerd. Dit levert nog eens vrijwel zeker het verlies van vijftien banen op.
Het bedrijf houdt zich bezig met de productie van winkelinterieurs, waaronder die van Albert Heijn en Etos.
Vakgroepbestuurder Van Dijk heeft het bange vermoeden dat het gedeeltelijk faillissement mogelijk iets te maken heeft met een wellicht iets te grote broek die het bedrijf zich recent aanmat. "Het bedrijf beschikt over een schitterend pand op zichtlocatie, pal langs de A12. Dat heeft een vermogen gekost. Mooi dat wel, maar wellicht een economisch maatje te groot. Zeker in de huidige situatie van steeds hardere tegenwind."
CNV Metaaltechniek maakt zich hard om op korte termijn een sociaal plan af te spreken. Dinsdag is het eerste overleg.

Nadere inlichtingen:

Gerard van Dijk (vakgroepbestuurder)

06 - 20 60 18 19
Wouter de Jong (persvoorlichter)

06 - 53 19 22 66