Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

SATELLITE NEWSPAPERS WORLDWIDE VERKOOPT RECHTEN DIGITALE KRANTENDISTRIBUTIESYSTEMEN IN DE AMERICAS

Satellite Enterprises Corp. Exclusieve Marketing- en Distributiepartner Satellite Newspaper KiOSK

DEN HAAG, 26 Juni 2003 Satellite Newspapers Worldwide heeft vandaag de verkoop van de marketing- en distributierechten op de Satellite Newspaper KiOSK in de Verenigde Staten, Canada, Mexico, Zuid Amerika, Centraal Amerika en de Caribean (hierna te noemen: de Americas ) aangekondigd. De exclusieve rechten zijn overgedragen aan Satellite Enterprises Corp. (NASD-BB: SENR).

Satellite Enterprises Corp. is een in Florida gevestigd, op het NASDAQ 'over the counter bulletin board' genoteerd, bedrijf. Satellite Enterprises Corp. heeft de exclusieve rechten verworven de Satellite Newspaper KiOSK, een door Satellite Newspapers Worldwide ontwikkelde volautomatische digitale krantenkiosk, in de Americas te distribueren.

Het management van Satellite Enterprises Corp. wordt geleid door President en Chief Executive Officer Fred DeVries. Renato Mariani is de Executive Vice President en Chief Marketing Officer van Satellite Enterprises Corp. Beide bestuurders hebben uitgebreide internationale ervaring in sales, operations, business development, marketing, technologie en het opbouwen van internationale netwerken. DeVries en Mariani richten zich in deze eerste fase op het opbouwen van het bedrijf en het aannemen van nieuw gekwalificeerd personeel.

De afgelopen twee jaar heeft Satellite Newspapers Worldwide het wereldwijde marktpotentieel voor haar digitale krantendistributiesystemen getest. In die periode heeft Satellite Newspapers Worldwide een kleine 50 digitale krantenkiosken in de Americas geinstalleerd. Eind 2002 heeft Satellite Newspapers de testfase succesvol afgerond. Het bedrijf is nu begonnen aan de de commerciële internationale uitrol van haar systemen. Satellite Enterprises Corp. zal het Satellite Newspaper KiOSK-netwerk in de Americas substantieel uitbreiden. s werelds eerste en enige wereldomspannende krantendistributienetwerk biedt internationale reizigers op dit moment de dagverse edities van 122 kranten uit 50 landen. Steve Mannen, Algemeen Directeur van Satellite Newspapers Worldwide: Ons doel is onze uitgevers waar dan ook in de Americas hun dagverse krant aan te kunnen laten bieden. Het management en business plan van Satellite Enterprises Corp. vormen de ideale basis voor het verwezenlijken van deze ambitie.

Over Satellite Newspapers Worldwide:

Satellite Newspapers, gevestigd in Den Haag, met kantoren in Miami, San Diego en Hong Kong is een wereldwijde digitale distributeur van dagverse nationale en internationale krantentitels. Satellite Newspapers heeft een interactieve krantenmachine ontwikkeld, de Satellite Newspaper KiOSK, die on-demand, direct de laatste editie van de bij Satellite Newspapers aangesloten kranten print. De door Satellite Newspapers ontwikkelde software en haar Multicast Satelliet Netwerk vormen de basis voor een digitaal distributienetwerk dat 99,1% van de wereldbevolking bestrijkt. Dit netwerk vormt een distributiesnelweg naar Satellite Newspaper KiOSKS over de gehele wereld. Voor meer informatie over de activiteiten van Satellite Newspapers kunt u een bezoek brengen aan www.satellitenewspapers.com.


- EINDE PERSBERICHT

Noot voor de redactie (