De Unie


Jaarbeurs: Onderhandelingen CAO gestart

26 juni 2003 - Met enige vertraging zijn de onderhandelingen van de Koninklijke Jaarbeurs CAO afgelopen maandag van start gegaan.

Maandag 23 juni hebben de vakbonden De Unie en FNV Bondgenoten de voorstellen voor een nieuwe CAO aan jullie werkgeversdelegatie nader toegelicht. Beide vakbonden kiezen als inzet een voortzetting van de bestaande CAO en aanpassing op enkele punten, waaronder uiteraard een loonsverhoging. Jullie directie heeft hun voorstellen ook toegelicht. Zij wensen echter een volledige herziening van de CAO. Belangrijkste reden hiervan is dat de huidige CAO een uitvloeisel is van de voormalige Verenigingsstructuur van de Koninklijke Nederlandse Jaarbeurs. Vanwege de opdeling naar zelfstandige ondernemingen, JEM, JBU en JCS is volgens de directie de CAO toe aan maatwerk. Inmiddels heeft de directie een voorstel ingediend dat leidt tot een RAAM CAO. Zo kan per werkmaatschappij verschillende regelingen worden afgesproken.

Zowel De Unie als FNV Bondgenoten staan welwillend tegen het omvormen van de CAO. Meer maatwerk, rekening houden met specifieke kenmerken per werkmaatschappij en beter tegemoet komen aan de wensen van de werknemers. Kortom de bonden willen serieus kijken naar de voorstellen van jullie werkgever. De komende maanden vindt er overleg met de achterban (inclusief de Ondernemingsraden) plaats en zal jullie werkgever het voltallige personeel informeren van haar plannen.

In september worden de CAO-onderhandelingen hervat. Uiteraard houden wij jullie hiervan op de hoogte.

Jos van Drogen
Bestuurder

donderdag, 26 juni 2003