Persberichten - 26/06/2003

GIMV werkt aan lancering fonds voor middelgrote Duitse buy-outs

GIMV maakt bekend dat het werkt aan de oprichting van een buy-out fonds dat zich specifiek richt op de Duitse KMO-markt via middelgrote buy-outs. De finale grootte van het fonds oriënteert zich naar 150 miljoen euro over een looptijd van 10 jaar.

GIMV plant zelf minimum 19,9% van het totale bedrag, met een maximum van 30 miljoen euro, te investeren in het fonds.

GIMV merkt duidelijk de interesse die bestaat van institutionele investeerders voor deze markt. De Duitse economie heeft te lijden onder de economische malaise op wereldschaal, maar tegelijkertijd creëert dit zeer interessante mogelijkheden voor de buy-out markt. Op korte termijn is er geen economische heropleving in het vooruitzicht en samen met het meer restrictieve kredietbeleid van de banken leidt dit tot een extra druk op de bedrijven om te herstructureren en te consolideren. Deze gegevens bieden perspectieven voor buy-outs in het KMO-segment.

Met de overname van Halder in 2000 verwierf GIMV een ruime kennis en ervaring op vlak van fondsenbeheer. Deze strategische expertise was een van de kernmotivaties voor de overname van de Halder groep door GIMV.

De verschillende Halderfondsen behaalden in het verleden steeds goede rendementen. Met zijn Halder III en IV fondsen investeerde de organisatie over de voorbije jaren reeds in 46 bedrijven waarvan 17 Duitse participaties. Samen met het kantoor in Frankfurt en zijn team van Duitse investeringsmanagers biedt deze investeringsexpertise GIMV een duidelijke kijk op de Duitse KMO-markt.

Voor meer informatie kan u terecht bij:

De heer Marc Vercruysse Financieel Directeur GIMV Tel. + 32 3 290 22 10 E-mail: marcv@gimv.be Sedert zijn oprichting in 1980 is GIMV uitgegroeid tot de belangrijkste durfkapitaalverschaffer en bedrijvenbouwer in België én tot een belangrijke Europese en internationale marktspeler.

GIMV investeert zowel in informatie- en communicatietechnologie, biotechnologiebedrijven als groeifinanciering en management buy-outs (MBOs) van bedrijven uit meer traditionele sectoren, en dit zowel in binnen- en buitenland.

De intrinsieke waarde (*) van GIMV bedraagt op vandaag ongeveer 834 miljoen euro.
GIMV is sedert 1997 genoteerd op Euronext Brussel.

Bron: GIMV
Provider: Euronext Brussels