GAIA

EUROPESE DESIGNWEDSTRIJD TEGEN BONT

BELGISCHE STUDENTEN KAPEN EERSTE DRIE PRIJZEN WEG

26 juni 2003

Persbericht

© GAIA

Drie Belgische studenten Grafische Kunsten van het Sint-Lucas Instituut Gent en het Sint-Lucas Instituut Doornik winnen de eerste prijzen van het Europese luik van een internationale Designwedstrijd tegen bont. De 1ste prijs van EUR 1000 gaat naar Nicolas Poitou van het Sint-Lucas Instituut van Doornik, Marie Broes van het Sint-Lucas Instituut Gent wint de 2de prijs van EUR 500 en het brons( 3de prijs van EUR 250) is voor Julien Bredontiot opnieuw van het Sint-Lucas Instituut van Doornik. Bekende Vlaminge Joyce De Troch, GAIA-voorziter Michel Vandenbosch en Fur Free Alliance-secretaris Barry Gilbert-Miguet overhandigden vandaag de prijzen in het IPC-Residence Palace in Brussel.

winnaar Nicolas Poitou met zijn ontwerp

Deze wedstrijd is een initiatief van de Fur Free Alliance, een wereldwijd netwerk van dierenrechtenorganisaties, die tegen het leed van pelsdieren voor bont opkomen. De Fur Free Alliance wordt in België vertegenwoordigd door GAIA. Een professionele internationale jury koos uit alle inzendingen telkens 3 laureaten in Noord-Amerika, Europa (vasteland) en het Verenigd Koninkrijk/Ierland. De Europese jury koos uit 300 inzendingen de winnende ontwerpen van de Belgische studenten. Bovendien kregen 11Belgische studenten van de jury een eervolle vermelding ( een puik resultaat op een totaal van 25 eervolle vermeldingen). In totaal namen 500 studenten grafische vormgeving, mode, reclame en marketing uit 15 verschillende landen deel aan de Design against fur-wedstrijd. De studenten ontwierpen een poster en reclamecampagne tegen bont.

de laureaten met Joyce De Troch en Michel Vandenbosch

De drie Belgische winnaars maken ook nog kans om tijdens de modeweek (7-15 oktober) in Parijs eindwinnaar te worden van de wereldwijde Design against fur-wedstrijd. De eindlaureaat wint EUR 5000. Grootst aantal inzendingen uit België
Het grootst aantal inzendingen voor het Europese luik van de wedstrijd kwam uit België. GAIA wist niet minder dan 95 studenten warm te maken voor deelneming aan de wedstrijd. De Europese jury koos op 15 mei uit de 300 Europese inzendingen de projecten van 3 Belgische studenten voor de eerste, tweede en derde prijs. Alle Belgische inzendingen werden tentoongesteld.
Reageer op dit bericht!

GAIA HomePage

Paleizenstraat 90
1030 Brussel
Tel: +32 2/245.29.50 Fax: +32 2/215.09.43 Email: info@gaia.be