Politie Zeeland



W-4390-2003 DOORRIJDER


Een 6-jarig Vlissings meisje is donderdagmiddag rond 16.30 uur in de Scheldestraat in haar woonplaats geschept door een onbekende bromfietser die er na de aanrijding met hoge snelheid vandoor reed.
De bromfietser had met flinke snelheid een rij stilstaande auto's links ingehaald en schepte hierbij het meisje dat op haar fiets tussen de stilstaande auto's door de Scheldestraat wilde oversteken. Het meisje kwam ten val en werd met verwondingen aan het gezicht overgebracht naar het ziekenhuis. De onbekende bromfietser reed op een grijze Puch Tyfoon, droeg een zwarte helm, wit t-shirt en een blauwe spijkerbroek.



O-4391-2003 AANHOUDING


Een 50-jarige man uit de gemeente Noord-Beveland is donderdagavond in een woning in Colijnsplaat aangehouden.
Rond 18.00 uur was de melding binnengekomen dat de man met een mes op straat liep te zwaaien en bedreigende taal uitte. Ter plaatse gekomen kon de man in de woning worden aangehouden. Tevens wordt hij ervan verdacht tijdens een ruzie de 52-jarige bewoonster te hebben mishandeld. De oorzaak van de mishandeling ligt in de relatiesfeer.



O-4392-2003 RIJBEWIJS INGENOMEN


Van een 61-jarige automobilist uit de gemeente Schouwen-Duivenland is donderdagavond het rijbewijs ingenomen wegens rijden onder invloed van alcohol.
De man reed over de N59 te Nieuwerkerk waar hij, volgens andere weggebruikers, de hele weg nodig had. Door hen werd hij gedwongen te stoppen waarna de politie werd gebeld. Uit een afgenomen blaastest bleek dat hij ruim 3 maal de toegestane hoeveelheid had gedronken. Hierop werd zijn rijbewijs ingevorderd en ontving hij tevens een dagvaarding.