Novem


26-06-2003
Ondernemers presenteren ruimtelijke visie op industrieterrein Twentekanaal

Als eerste ondernemersvereniging in Nederland hebben de ondernemers op industrieterrein Twentekanaal in Hengelo een eigen visie ontwikkeld op de ruimtelijke (her)inrichting van hun werkomgeving. Twentekanaal heeft een bebouwde omvang van 250 hectares en is op sommige plaatsen duidelijk door de tand des tijds aangetast. De ondernemers willen de neergang keren en een structureel en duurzaam verbeteringsproces in gang zetten. Hun visie hebben ze vastgelegd in de brochure `Naar beter ruimtegebruik, naar een duurzaam Twentekanaal'. Op 11 juni j.l. is de brochure officieel gepresenteerd.

De ondernemers, die zijn verenigd in de Belangenvereniging Industrieterrein Twentekanaal, hebben op basis van een sterkte-zwakte analyse een herkenbaar profiel voor Twentekanaal voorgesteld. Speerpunten van bedrijvigheid zijn transport en distributie (vanwege de multimodale ontsluiting), secundaire grondstoffen en secundaire energie, high tech en hoogwaardige metaalbewerking en `natte' bedrijvigheid. Voor het overige moet Twentekanaal volgens de ondernemers een dynamische werklocatie zijn met zeer gevarieerde bedrijvigheid. Juist dat aspect is zeer aantrekkelijk voor bedrijven die sterk op de regionale markt zijn gericht.

Verbeteren is dóen. Daarom stellen de ondernemers acties ter verbetering voor. Verplaatsing van een puinbreker, de actualisatie van bestemmingsplannen en de invoering van parkmanagement hebben hoge prioriteit. De ondernemersvisie is opgesteld in het kader van het project Duurzaam Industrieterrein Twentekanaal en is gebaseerd op een uitgebreide enquete onder 270 ondernemers, interviews met bedrijven, gemeentelijke specialisten en deskundigen op het gebied van bouw, vastgoed en projectontwikkeling. Het project is begeleid door een stuurgroep onder leiding van voormalig minister Jan Terlouw.

Meer informatie?

Stichting Duurzaam Industrieterrein Twentekanaal, Han Wiendels, telefoon 074 - 244 33 01

Novem: Karlijn van Lierop, 030-2393553, e-mail k.van.lierop@novem.nl

De gepresenteerde ondernemersvisie Twentekanaal ( PDF bestand 2048k )