Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 26-06-2003 3e persbericht van donderdag 26 juni 2003

Berichten uit de regio:

Eindhoven: Verdachte van heling aangehouden
Op de Stationsweg is donderdag rond 14.30 uur een 24-jarige Rotterdammer aangehouden. De man wordt verdacht van heling van een fiets. De fiets werd in beslag genomen en de man is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

Eindhoven: Dubbele pech
Vanaf de Limburglaan is donderdag rond 17.30 uur een rood witte Yamaha XT 600 met het kenteken ML-16-JS gestolen. De eigenaar had de motor daar even neergezet in verband met pech. Toen hij enkele minuten later terug kwam was de motor verdwenen.

Eindhoven: Fietser gewond
Op de kruising John F. Kennedylaan Orpheuslaan is donderdag rond 16.30 uur een 67-jarige fietser uit Eindhoven gewond geraakt. De fietser reed vanaf het fietspad van de John F. Kennedylaan het viaduct aan de Orpheuslaan op. Daar kwam op dat moment een 21-jarige automobilist uit Geldrop aan. Beide voertuigen raakten met elkaar in botsing. De fietser is met nog onbekende verwondingen overgebracht naar het MMC in Eindhoven.

Helmond: Bromfietser aangehouden
Op de Wethouder Ebbenlaan is donderdag rond 19.00 uur een 18-jarige Helmonder aangehouden. De politie zag de verdachte op een onverzekerde bromfiets rijden. Hij is voor verder onderzoek meegenomen naar het bureau. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Drie bekeuringen in één keer
De politie zag donderdagavond op de Nachtegaallaan een 24-jarige Helmonder in een auto rijden. De politie wist dat de bestuurder geen rijbewijs had en achtervolgde hem. Hierop reed de verdachte door het rood. Vervolgens reed hij de Vondellaan in, waarbij hij een inrijverbod negeerde. Op de Rubensstraat kon de man uiteindelijk om 18.50 uur aangehouden worden. Hij is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is hij naar huis gestuurd met drie bekeuringen op zak.

Asten: Vrouw aangevallen door hond
Op een speelveld aan de Holleberg is donderdag rond 11.30 uur een 44-jarige vrouw uit Asten door een grote lichtbruine hond aangevallen. De vrouw liep daar met haar hondje aan de lijn toen ze een man en een vrouw met twee honden zag staan. Eén van de honden liep los. Toen de man deze hond aan wilde lijnen verloor hij de controle over de tweede hond, de grote lichtbruine hond. Deze hond rukte zich los en viel de vrouw aan. De vrouw liep flinke beetwonden in haar arm op. Daarnaast heeft ze blauwe plekken en schaafwonden op haar rug en haar andere arm. Ook haar hondje werd gebeten. De vrouw is overgebracht naar het ziekenhuis voor behandeling van de verwondingen. De man en vrouw zijn zonder enige emotie te tonen weggelopen. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de betreffende hond.

Deurne: Snelheidscontrole
Op de Haageind is donderdagmiddag tussen 13.30 en 16.00 uur een snelheidscontrole gehouden. Er werden 20 bekeuringen uitgedeeld voor te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid is 72 km/u, terwijl 50 km/u maximaal is toegestaan.

Reusel: Bromfietster botst frontaal op vrachtauto Op de Wilhelminalaan is donderdag rond 16.00 uur een 16-jarige bromfietster uit Reusel frontaal op de vrachtauto van een 58-jarige man uit Reusel gebotst. Het meisje reed over het fietspad richting Kerkstraat. Voor haar op hetzelfde fietspad stond de vrachtauto geparkeerd, vanwege werkzaamheden aan het plantsoen. Zonder duidelijke redenen botste het meisje frontaal tegen de vrachtauto. Zij liep een verwonding aan haar been op en is naar het Elisabethziekenhuis in Tilburg gebracht.