Project Gemeente Westland


Perscommuniqué Stuurgroepvergadering 26/06/03


---

De Stuurgroep gemeente Westland was op donderdag 26 juni 2003 in vergadering bijeen in het gemeentehuis van Naaldwijk.

De Stuurgroep meldt uit haar vergadering het volgende:
* De stuurgroep is gestart met de werving van een voorlopig gemeentesecretaris/algemeen directeur voor de gemeente Westland. Er zijn voldoende reacties gekomen op de wervingsadvertentie om een keuze te kunnen maken. De Stuurgroep verwacht eind juli de voorlopig gemeentesecretaris te benoemen. Het college van de nieuwe gemeente Westland beslist in 2004 over de definitieve benoeming van de nieuwe gemeentesecretaris.
* De Stuurgroep houdt zich bezig met een nieuw stelsel van belastingen en tarieven voor de nieuwe gemeente. De Stuurgroep kiest voor een procedure waarin de Raadscommissie Fusie advies wordt gevraagd voordat de vijf gemeenteraden zich over de nieuwe regels uitspreken.

* Het plan voor de tijdelijke huisvesting van de nieuwe gemeente is goedgekeurd. De huidige vijf gemeentehuizen worden gebruikt voor service punten en door de verschillende afdelingen van de nieuwe gemeente Westland. Het college van burgemeester en wethouders vestigt zich in het gemeentehuis van Naaldwijk en de nieuwe gemeenteraad en de fracties zullen in het gemeentehuis van 's-Gravenzande vergaderen. Daar zal ook de raadsgriffie haar intrek nemen.Deze situatie blijft bestaan totdat een nieuw gemeentehuis gereed is (2007).

* De conceptnota Kernenbeleid wordt besproken in de vergadering van de Raadscommissie fusie op 2 juli a.s. Met de resultaten uit deze commissievergadering zal de Stuurgroep de nota bespreken in haar volgende vergadering op 17 juli a.s.

* De Stuurgroep verwacht binnenkort een bericht van Gedeputeerde Staten over een definitieve verkiezingsdatum voor de verkiezingen van de nieuwe gemeenteraad. De Stuurgroep zal de inwoners van de 'overgangsgebieden' (inwoners die van gemeente Maasland naar gemeente Westland gaan) nadrukkelijk betrekken bij de verkiezingen.


01/07/03