Politie Hollands Midden
Datum: 27 juni 2003




Insluipingen Voorhout

Bij zomerse temperaturen heeft iedereen de behoefte om ramen en deuren open te zetten. Voor dieven kan dat mooie buitenkansen opleveren. De politie adviseert wel alert te blijven op ongenode gasten. Drie bewoners van Voorhout hebben donderdag 26 juni bij de politie aangifte gedaan van diefstal uit hun woning. Terwijl bij alle drie de woningen de bewoners op de bovenverdieping waren, heeft een onbekende dief kans gezien spullen weg te nemen. Bij twee woningen aan de Pijlkruidstraat is de dader vermoedelijk via het niet afgesloten tuinhek en de geopende schuifpui eenvoudig binnengekomen. Er werden onder andere creditcards gestolen. Bij een woning aan de Jacoba van Beierenweg was de achterzijde niet afgesloten. Er werd een handtas met inhoud gepikt.


Inbraak bij slagerij Sassenheim

In de Sassenheimse Hoofdstraat is op 26 juni omstreeks 02.00 uur ingebroken bij een slagerij. De achterdeur is vermoedelijk met een schroevendraaier geforceerd. Naast geld is er een 24-delige messenset ontvreemd. De politie onderzoekt de zaak.


Verkeerscontrole Katwijk

De Katwijkse politie heeft donderdag 26 juni bij een grote verkeerscontrole 98 bekeuringen uitgeschreven. Overdag controleerden zeven agenten het verkeer op drie locaties; de Noordwijkerweg, de Wassenaarseweg en de Zeeweg. De meeste bonnen; 65, werden geschreven voor het rijden zonder gordel. De politie benadrukt dat ook bij korte ritten in de bebouwde kom de gordel gedragen moet worden. Al bij een botsing met een snelheid van meer dan 30 km/u is de klap al niet meer met de armen op te vangen en zal de bestuurder met het hoofd tegen de voorruit komen. De boete voor het niet dragen van de veiligheidsgordel is E 40. De politie bekeurde 15 brommerrijders omdat hun brommer was opgevoerd.


Aanrijding Katwijk

Donderdagmiddag 26 juni rond 17.00 uur vond op de Elleboogstraat een aanrijding plaats tussen een auto en een fiets. De 38-jarige fietster uit Katwijk verleende geen voorrang aan de voor haar van links komende 49-jarige automobiliste uit Rotterdam. De fietster kwam ten val en brak haar sleutelbeen.


Onder invloed Leiden

In de nacht van donderdag 26 op vrijdag 27 juni rond middernacht zagen surveillerende agenten een automobilist met hoge snelheid in het centrum van Leiden rijden. Op de Nieuwe Rijn hebben ze de bestuurder, een 23-jarige Leidenaar, laten stoppen. De man bleek gedronken te hebben. De ademanalyse wees 350 ug/l uit. Hij kreeg een rijverbod van 2 uur en een proces verbaal.


Onder invloed Alphen a/d Rijn

De politie heeft donderdagavond 26 juni een 32-jarige Alphenaar aangehouden wegens rijden onder invloed. De man werd aangehouden tijdens een alcoholcontrole van het Regionaal Verkeershandhavingteam. De ademanalyse kwam uit op 600 ug/l. De politie heeft zijn rijbewijs ingevorderd en hem een rijverbod van 6 uur gegeven.
Tijdens dezelfde controle is ook een 55-jarige Alphenaar aangehouden met een ademalcoholgehalte van 225 ug/l. Hij kreeg een proces verbaal en een rijverbod van 1 uur.

Gestolen auto-onderdelen: getuigen gezocht Ter Aar/Nieuwkoop/
Nieuwveen/Zevenhoven
Van dinsdag 24 op woensdag 25 juni zijn in totaal 16 luchtmassaverdelers van auto's gestolen. In alle gevallen gaat het om een luchtmassaverdeler van een Mazda 626. Dit onderdeel bevindt zich onder de motorkap van de auto. De politie is op zoek naar getuigen van deze diefstallen. De meeste diefstallen vonden plaats in Ter Aar; hier heeft de politie al acht aangiftes opgenomen van een gestolen luchtmassaverdeler.


Rijbewijs ingenomen Aarlanderveen

De politie heeft donderdagmorgen 28 juni op de Nieuwkoopseweg een 39-jarige man uit Voorburg aangehouden. Er was gemeld dat de bestuurder van een geparkeerde auto er dusdanig vreemd bijzat dai hij mogelijk onwel was. Toen de agenten rond 11:20 de man aantroffen bleek hij niet zozeer onwel als wel onder invloed. De man verklaarde net gereden te hebben, zat nog in de gordel en had de sleutel nog in het contact. De man is aangehouden. Bij vaststellen van zijn alcoholgehalte werd 1095 ug/l geconstateerd, terwijl 220 de wettelijke limiet is. Het rijbewijs van de Voorburger is ingevorderd.


Jeugdige diefjes Alphen aan den Rijn

Donderdagmiddag rond 17.00 uur hebben twee jongetjes van 11 en 12 jaar uit Alphen aan den Rijn geld gestolen uit een portemonnee van een 26-jarige inwoonster van de Argostraat. De jongetjes waren in haar woning geweest naar aanleiding van een advertentie voor een af te halen bed. In een onbewaakt ogenblik hebben ze geld gestolen. De jongetjes werden in de buurt aangetroffen, aangehouden en overgebracht naar het bureau. De zaak wordt met de jeugdofficier besproken.


Inbraak verijdeld Gouda

Op 26 juni is omstreeks 02.45 uur een poging tot een bedrijfsinbraak aan de Burgermeester van Reenensingel te Gouda verijdeld. Doordat het inbraakalarm in meerdere zones was afgegaan en de politie slechts enkele minuten later ter plaatse was, zijn er geen goederen ontvreemd. De daders zijn onmiddellijk gevlucht. De politie onderzoekt de zaak.


Kentekens gestolen Gouda

Op 26 juni is rond 00.05 uur aan de Zwolleweg bij Gouda bij een autobedrijf ingebroken. De daders hebben de deur van de hoofdingang opengebroken en van binnenuit een grote ruit vernield. Er is een kluis weggenomen uit een kantoortje achter de balie en deze is door het gebroken raam naar buiten getild. De sleutelhouder en het beveiligingsbedrijf waren vrijwel direct na de ontdekking ter plaatse. De politie heeft de zaak in onderzoek.


Scooterrijder rijdt hond dood Schoonhoven

Op 25 juni heeft omstreeks 22.00 uur een scooter een hond aangereden op de G.J. Van Heuven Goedhartweg te Schoonhoven. De 16-jarige scooterrijder uit Lopik kwam vanaf het Lopikerplein de hond en zijn eigenaar tegemoet rijden. De scooterrijder moest vermoedelijk uitwijken naar het gras en heeft bij het passeren van de hondenbezitter de hond frontaal geraakt. De scooterrijder kwam hierbij ten val en heeft waarschijnlijk een gebroken sleutelbeen. De hond is aan zijn verwondingen overleden.

Noot voor de redactie /