Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 27-06-2003 Persberichten districten Utrecht stad, 10.25 uur

Gewapende overval

UTRECHT Op donderdag 26 juni vond omstreeks 12.10 uur een overval plaats op een bank aan de Amsterdamsestraatweg, hoek Dirkje Mariastraat. Rond dat tijdstip kwam een onbekende man gewapend met vermoedelijk een vuurwapen de bank binnen en eiste onder bedreiging van het wapen geld. Met een onbekend geldbedrag verdween de overvaller daarna in onbekende richting. De overvaller was gekleed in een zwart T-shirt, een blauwe broek en droeg een zwarte pet op het hoofd. Hij had een onverzorgd uiterlijk.

De politie verzoekt getuigen die voor tijdens of na de overval in de omgeving van de bank verdachte personen of andere verdachte omstandigheden hebben waargenomen om contact op te nemen met de recherche van politie district Utrecht noord via telefoonnummer 0900-8844.

Brandstichting kledingwinkel

UTRECHT Op donderdag 26 juni werd brand gesticht in een kledingzaak aan de Steenweg. Rond 15.10 uur werden politie en brandweer gewaarschuwd dat er brand was ontstaan in een kledingwinkel. Bij de ingang van de winkel was door onbekenden een rek met kleding in brand gestoken. De brand werd snel ontdekt en kon met enkele emmers water worden geblust, waardoor de brandweer niet in actie hoefde te komen. De in de winkel aanwezige klanten en het personeel konden op tijd de winkel verlaten. Door de brand liepen veel kledingstukken rookschade op. Door de politie wordt een onderzoek ingesteld naar de dader(s) van de brandstichting.

Bromfietscontrole

UTRECHT Op donderdag 26 juni werd in de middag en avond een bromfietscontrole gehouden op de Adriaan van Ostadelaan en de Van Heuven Goedhartlaan. Tijdens de controle werden 3 bromfietsen uit het verkeer genomen wegens het onvezekerd zijn en vanwege grote technische gebreken. Verder werd 23 maal een proces-verbaal opgemaakt i.v.m. o.a. technische gebreken, niet hebben van een geldig bromfietscertificaat, rijden zonder helm en ondeugdelijke remmen.

Vechtpartij in bioscoop

UTRECHT Op donderdagavond 26 juni ontstond onenigheid na een filmvertoning in een bioscoop in het Radboudkwartier. Een groep jongeren maakte opmerkingen tijdens de film naar enkele ander personen in de zaal. Na afloop van de film ging een 19-jarige inwoner van IJsselstein naar een persoon uit die groep toe en sprak hem aan op zijn gedrag. Hierop werd de IJsselsteiner door de groep mishandeld. De politie kon vier verdachten aanhouden. Dit betroffen jongens in de leeftijd van 15 tot 18 jaar en allen inwoners van Utrecht. Zij werden voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau. Het slachtoffer liep licht lestel op en deed aangifte.

Stoeltjesdieven in stadion
UTRECHT Op donderdagavond 26 juni werd de politie gemeld dat er stoeltjes werden gestolen uit het stadion aan de Stadionlaan. De verdachten vetrokken in twee personenauto`s die later in Zeist konden worden klemgereden. In de auto trof de politie een aantal stoelzittingen aan die vermoedelijk uit het stadion werden weggenomen. De verdachten, drie inwoners van Utrecht en respectievelijk 24 en 25 jaar oud, werden aangehouden en overgebracht naar Utrecht en aldaar voor onderzoek ingesloten.

Aanrijdingen letsel
UTRECHT Op donderdag 26 juni vonden in de avonduren twee aanrijdingen plaats waarbij diverse personen gewond bij raakten. Op de kruising Brailledreef met de Taagdreef reed een personenauto, bestuurd door een 42-jarige Utrechtse, in de richting van de Paranadreef. Op de genoemde kruising kwamen plotseling twee bromfietsers de kruising oprijden. Een van de bromfietsers kon de vrouw ontwijken. De tweede bromfietser reed nadat de vrouw gestopt was tegen de voorzijde van haar auto aan en kwam ten val. De bromfietser, een 16-jarige inwoner van Utrecht, liep een gebroken been op en werd overgebracht naar ziekenhuis Oudenrijn. Vermoedelijk reden beide bromfietser door rood licht.

Op de kruising Paardenveld met de Daalsetunnel ontstond eveneens een aanrijding tussen een personenauto en een bromfietser. Een 24-jarige inwoner van Utrecht reed met zijn bromfiets de kruising op, komend vanaf de Daalsetunnel. Op de kruising reed in de richting van het centrum een taxi, bestuurd door een 22-jarige taxichauffeur. Vermoedelijk reed de bromfietser door rood licht en werd hij op de kruising geschept door de taxi. De bromfietser kwam ten val en zijn bromfiets werd enkele meters meegesleurd. De bromfietser raakte gewond aan zijn schouder en gedroeg zich recalcitrant, waardoor hij door agenten in bedwang gehouden moest worden om onderzocht te kunnen worden. Hij werd daarna overgebracht naar het U.M.C. waar een bloedproef van hem werd afgenomen. Beide voertuigen raakten ernstig beschadigd.