Gemeente Lelystad

Stadhuisplein 2
8232 ZX Lelystad
0320 278911
Postbus 91
8200 AB Lelystad
> Spectaculaire plannen voor Batavia
Haven

Lelystad krijgt nieuwe horizon

Op donderdag 19 juni 2003 ondertekenen Gemeente Lelystad en de ontwikkelingscombinatie AMVEST, Rabo Vastgoed, Stable International Development V B.V. en Van Wijnen Projectontwikkeling Midden B.V. een intentieovereenkomst voor de ontwikkeling van een stedenbouwkundig plan voor Batavia Haven in Lelystad. Batavia Haven wordt centraal in de kuststrook van Lelystad ontwikkeld en is de naam van het gebied rond de uitbreiding van de haven, waarin de schepen van de Hanzestad Compagnie hun thuishaven hebben gevonden.

Hiermee Met dit spectaculaire plan zet de gemeente Lelystad een uiterst belangrijke stap in de hoogwaardige ontwikkeling van de kuststrook.

Het project

Het project vormt met in totaal circa 430 woningen en minimaal 5.000 m2 ruimte voor horeca, leisure en voornamelijk watergebonden bedrijven een sfeervolle combinatie van wonen, commerciële activiteiten en ontspanning.

Aan de Promenade worden luxe appartementen gerealiseerd met vrij uitzicht over het Markermeer, de haven nieuwe ronde havenkom voor de schepen van de Hanzestad Compagnie en een drukke vaarroute.

Langs een park en in knusse straatjes direct achter de promenade komen ruime stadswoningen met drie of vier verdiepingen inclusief de parkeergarage.

Architectuur

Bij de keuze voor de architectuur zijn termen als historiehistoriserend, stedelijk karakter, grandeur en geborgenheid van toepassing. Voor het openbaar gebied geldt het stedelijke milieu met rustige smalle straatjes en binnentuinen in het gebied direct achter de Promenade. Hiervoor heeft de ontwikkelingscombinatie zich versterkt met Rob Krier-Christoph Kohl Architekten te Berlijn en Wissing Stedenbouw en Ruimtelijke Vormgeving te Barendrecht.

Promenade

De Promenade zal vaak een levendig beeld tonen door activiteiten van de bedrijven en horeca onder de appartementen. Een ruimtelijke indeling, passende volgroeide groenvoorziening en stijlvol straatmeubilair maken de promenade compleet en creëren daar gezelligheid met stedelijke allure. Het openbaar gebied wordt gekenmerkt door een stedelijk milieu met rustige smalle straatjes en binnentuinen in het deelgebied direct achter de Promenade. De Promenade zelf is een aan de havenkom gelegen uitnodigend gebied dat gezelligheid met een stedelijke allure zal uitstralen.

Voor de architectuur tekenden Rob Krier/Christoph Kohl Architekten te Berlijn in samenwerking met Wissing stedebouw Stedenbouw en rRuimtelijke vVormgeving te Barendrecht

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Gemeente Lelystad, mevrouw drs. D.B.J. Bergman, telefoon (0320) 27 89 03
Namens de combinatie: Stable International, de heer W. Veldhuizen, telefoon (033) 450 40 30

www.batavia-haven.nl