Politie IJsselland

Politie IJsselland
Persberichten Hardenberg/Dalfsen/Ommen
van Donderdag 26-jun-2003 07:00 uur
tot Vrijdag 27-jun-2003 06:59 uur
Piket/door: Nanda Kappers (038-4963891)
---

MOTORRIJDER RAAKT RIJBEWIJS KWIJT


DEDEMSVAART - Donderdagavond zag een motoragent een motor met hoge snelheid rijden op de N77. In eerste instantie reed de motor te hard om zijn snelheid goed te meten. Uiteindelijk werd de snelheid van de motor op de Oostwijk geklokt op gecorrigeerd 151 km/u. Op dat moment maakte de motor echter nog meer snelheid. De kentekenhouder, een 25-jarige man uit Rouveen, kreeg later thuis bezoek. Daar werd zijn rijbewijs ingevorderd. Een PV is opgemaakt.

(03-080226)


---

INBRAAK IN BEDRIJF


DEDEMSVAART - Vrijdagochtend even voor 5.00 uur kreeg de politie een melding van een inbraak in een bedrijf aan de Pascalstraat. Er was een ruitje vernield, waarna het rolluik was geopend. Waarschijnlijk is/zijn de dader(s) door het alarm gestoord want er wordt zover duidelijk niets vermist. Wel bleef een onbekende fiets achter.

Even later bleek er ook te zijn ingebroken in een ander bedrijf aan de Pascalstraat. De voordeur was geforceerd. In het kantoorgedeelte was een kast geforceerd, maar ook hier wordt niets vermist.

(03-080313 en 03-080315)
---

VLAM IN DE PAN


HARDENBERG - Donderdag rond 15.15 uur kregen brandweer en politie een melding van een binnenbrand in een woning aan de Singelberg. In het pand waren geen personen aanwezig, maar er stond nog wel een pannetje op het vuur. Dit pannetje had vlam gevat. De brandweer kwam ter plaatse en had de brand snel onder controle.

(03-080085)


---

BEGINNEND BOSBRANDJE


OMMEN - Donderdag even na 16.00 bleek er een beginnend bosbrandje te zijn aan de Beerzerweg. De brandweer kwam ter plaatse en had het brandje snel onder controle. Het is niet duidelijk hoe de brand is ontstaan. Er lijkt geen sprake te zijn van brandstichting.

(03-080103)


---

SNOEIAFVAL IN DE BRAND


HARDENBERG - Vrijdagochtend rond 0.30 uur bleek er het Dr. Albert Schweitzerplein een hoopje snoeiafval in de brand te staan. Een buurbewoonster heeft het brandje met een aantal emmers water geblust. Dit brandje lijkt wel aangestoken.

(03-080266)


---

MAN ZORGT VOOR GELUIDSOVERLAST


DALFSEN - Donderdagavond kwamen er diverse meldingen binnen van geluidsoverlast uit een woning aan de Brethouwerstraat. De bewoner is daar door de politie diverse malen op aangesproken. Toen de politie voor de vierde keer die avond ter plaatse kwam is de stereotoren van de 58-jarige bewoner in beslaggenomen. Een uur later bleek de man inmiddels een andere radio hard aan te hebben staan in de tuin. Hierop is de (dronken) man aangehouden. Hij is ter ontnuchtering ingesloten.

(03-080235)


---

Einde


---- --


Persinfo politie regio Ijsselland
District Zuid Salland 1
van Donderdag 26-jun-2003 07:00 uur
tot Vrijdag 27-jun-2003 06:59 uur
Piket Nanda Kappers
038-4963891


---

VERKEERSBRIGADIERS GESLAAGD


OLST- vanochtend, 26 juni 2003 is er aan 17 leerlingen van groep 7 van de St. Williebrordschool theoriesles gegeven en aansluitend een praktijk-examen afgenomen voor de verkeersbrigade. Allen zijn geslaagd. Zij hebben hun aanstellingsbesluit ontvangen en kunnen het volgend schooljaar aan de slag.
---

RUITEN VERZORGINGSTEHUIS VERNIELD


RAALTE- Werden er gistermiddag, 26 juni 2003 aan de achterzijde van het verzorgingstehuis aan de Zwanenwoerd, 5 themopaneruiten vernield. Totale schade bedrag is niet bekend. Onderzoek naar de daders wordt ingesteld.

(03-080123)


---

Einde dagrapport Pers Salland


---- --


Persinfo politie regio Ijsselland
District Noord Steenwijk/Horst&Waterland 1
Van 26 op 27 juni 2003.
Piket Nanda Kappers
038-4963891


---

DIEFSTAL PERSONENAUTO


STEENWIJK- Werd in de nacht van 25 op 26 juni 2003 een personenauto, die voor een hek van een reparatiebedrijf aan de Dolderweg stond geparkeerd, gestolen. In overleg met het reparatiebedrijf was de auto daar neergezet en de autosleutel in een envelop in de brievenbus achtergelaten. In de auto, een Opel Omega 2.5 V6, kleur zwart bevond zich o.a. een Navigatiesysteem, Radardetector en andere persoonlijke spullen. Totale waarde auto en gestolen goed is niet bekend.
---


ONDERINVLOED RIJDENDE BESTUURDER PLEEGT VERZET BIJ AANHOUDING


ZWARTSLUIS- op de Provinciale weg viel in de nacht van 26 op 27 juni 2003 omstreeks 00.49 uur het rijgedrag van een 52 jarige bestuurder van een personenauto uit Groningen op. De bestuurder staande gehouden. De bestuurder saboteerde meerdere keren opzettelijk de ademtest. Na aanhouding weigerde de verdachte in 1e instantie uit de auto te komen. Vervolgens kwam hij wel uit de auto en nam een dreigende houding, waarbij verbaal dreigde en zich verzette. De verdachte met gepaste geweld, waarbij pepperspray werd gebruikt, het verzet van verdachte gebroken. De verdachte is overgebracht naar het bureau. Hier blies hij 750 ug/l. De verdachte is ingesloten. Rijbewijs van verdachte is ingevorderd. Procesverbaal wordt opgemaakt.

(03-080275)


---------------------------------------------------------------------------- Einde dagrapport teams Steenwijk/Horst&Waterland


---- --


Politie IJsselland
Persberichten Deventer e.o.
van Donderdag 26-jun-2003 07:00 uur
tot Vrijdag 27-jun-2003 06:59 uur
Piket/door: Nanda Kappers (038-4963891)
---

PAARD SLAAT OP HOL EN LOOPT TEGEN AUTO


DEVENTER - Een 16-jarig meisje uit Deventer reed donderdag rond 17.15 uur op haar paard over de Boxbergerweg in de richting van het Noorderplein. Toen ze langs een fiets liep bleef de stijgbeugel achter het stuur hangen. Hierdoor sloeg het paard op hol en vloog de Rijsterborgerweg op. Daar liep het paard tegen de auto van een 60-jarige Deventernaar die uit de richting van het Noorderplein kwam. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor, maar de auto en fiets raakten wel beschadigd.

(03-080110)


---

AANRIJDING TUSSEN BROMFIETS EN FIETSER


DEVENTER - Een 17-jarige man uit Deventer reed donderdag even voor 13.00 uur met zijn bromfiets over het fietspad van de Nico Bolkesteinlaan. Achterop de bromfiets, die dus eigenlijk op de hoofdrijbaan had moeten rijden, zat een 14-jarige jongen. Beiden droegen geen helm. Doordat de bromfietser niet voldoende rechts hield kwam hij frontaal in botsing met een 12-jarig meisje uit Deventer die vanuit de tegenovergestelde richting kwam fietsen. Alle drie kwamen te vallen. Zij zijn met licht letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

(03-080000)


---

MAN RIJDT DOOR NA STOPTEKEN


DEVENTER - Donderdag even na 21.00 uur kreeg de politie een melding dat er een automobilist over de Rudolf van Diepholtstraat reed die onder invloed van alcohol was. Op de Industrieweg werd de auto aangetroffen. Toen de man een stopteken kreeg ging hij er vandoor. De agenten raakten de auto even uit het oog, maar snel werd de auto aangetroffen achter een tankstation aan de Zutphenseweg. De bestuurder was er inmiddels vandoor. Na een korte zoekactie werd de man elders op de Zutphenseweg aangetroffen. De 28-jarige man uit Vaassen is aangehouden. Na verhoor is hij heengezonden. De man kan diverse PV's verwachten.

(03-080205)


---

ONDER INVLOED ACHTER HET STUUR


DEVENTER - Donderdag rond 21.30 uur werd een 39-jarige automobilist uit Epse op het Margijnenenk aangehouden voor een alcoholcontrole. Hij bleek te hebben gedronken. De ademanalyse gaf een uitslag van 470 ug/l. De man is met een rijverbod van 4 uur en een PV heengezonden. Tevens kreeg hij bekeuringen voor het rijden zonder rijbewijs en een verlopen APK.

(03-080218)


---

DRONKEN BROMFIETSER


DEVENTER - Vrijdagochtend rond 02.15 uur werd een 23-jarige bromfietser uit Deventer op de Grote Overstraat aangehouden voor een alcoholcontrole. Hij bleek te hebben gedronken. De ademanalyse op het bureau gaf een uitslag van 730 ug/l. De man kreeg een rijverbod van 8 uur en een PV uitgereikt. Tevens kreeg hij een bekeuring voor het rijden zonder helm.

(03-080288)


---

AUTO GESTOLEN


DEVENTER - In de nacht van woensdag op donderdag werd er vanaf de 1e Weerdsweg een blauwe Volkswagen Passat met het kenteken 57-DT-DS weggenomen. De auto stond geparkeerd aan de 1e Weerdsweg vlak bij de kruising met Radstakeweg. De 36-jarige eigenaar deed aangifte.

(03-079788)


---

VLUCHTENDE AUTOKRAKER KOMT TEN VAL


DEVENTER - Woensdagavond omstreeks 20:00 uur zagen agenten op de Rijsterborgherweg dat een aantal mensen een meningsverschil hadden. Toen de agenten de auto draaiden zagen ze iemand hard weglopen. Hij pakte een racefiets en reed weg in de richting van het Noorderplein. Een man probeerde hem in te halen en riep naar de agenten dat het een dief was. De agenten zijn de fietser gevolgd. Op het Noorderplein sloeg hij de Zwolseweg op. Plotseling sloeg hij rechtsaf de Zwolseplaats op. Daar kwam de man echter ten val tegen een muurtje. De 34-jarige man uit Deventer is met zijn heup uit de kom overgebracht naar het ziekenhuis. Hij had een autoradio bij zich die hij even daarvoor had weggenomen uit een auto die geparkeerd stond aan de Rijsterborgherweg. De eigenaar deed aangifte van inbraak in zijn auto. In de tassen van de verdachte zaten nog meer spullen die mogelijk afkomstig zijn van diefstal. De man zal worden aangehouden zodra hij uit het ziekenhuis komt. Een onderzoek is ingesteld.

(03-079685)


---

MAN KOMT TE VALLEN NA HANDGEMEEN


DEVENTER - Een 25-jarige man uit Deventer stond donderdagavond even voor 23.30 uur met een aantal buurtbewoners te praten op de Sloetstraat. Als er een man en vrouw langskomen maakt één van de leden van het groepje een opmerking tegen het stel. De fietsende man komt daarop terug en spreekt de andere man aan. Hij heeft daarbij een flesje in de hand die de andere man probeert af te nemen. De 25-jarige man probeert tussen beide te komen, maar krijgt plotseling meerdere
schoppen van de man die langsfietste. Het slachtoffer kwam op het trottoir te vallen. Hij is met hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis. Een onderzoek is ingesteld.

(03-080247)


---

GORDELCONTROLE


DEVENTER - Donderdag tussen 12.30 en 15.30 uur werd er een gordelcontrole gehouden rondom de Zutphenseweg. Tijdens deze controle zijn er 18 bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de gordel.

(03-080042)


---

Einde.


---- --


Persinfo Politie regio Ijsselland
District Noord Kampen e.o. 1
Van 26 op 27 juni 2003.
Piket Nanda Kappers
038-4963891


---


AUTOGORDEL CONTROLE


KAMPEN- Vanmorgen, dondertdag, 26 juni 2003, op de Ijsselkade een autogordel-controle gehouden tussen 10.00 en 11.00 uur. In totaal werden ongeveer 50
auto's gecontroleerd. 4 automobilisten kregen een kennisgeving van beschikking wegens het niet dragen van de autogordel.
---


Einde dagrapport Pers Kampen e.o.


---- --


Persinfo Politie regio Ijsselland
District Midden Zwolle
Van 26 op 27 juni 2003.
Piket Nanda Kappers
038-4963891


---

DRONKEN ACHTER HET STUUR


ZWOLLE- Een 30 jarige bestuurder van een personenauto uit Vierhouten werd vanmorgen, 27 juni 2003 te 03.50 uur aaanhouden op de Veerallee voor het rijden onder invloed. Aan het bureau blies hij 555 ug/l. Met een riujverbod van 5 uur en een procesverbaal werd de verdachte weer in vrijheid gesteld.
---

STEEN OP AUTO VANAF VIADUCT


ZWOLLE- Een 41 jarige bestuurder van een bestelauto met aanhangwagen kreeg gisteravond, 26 juni 2003 omstreek 23.27 de schrik van zijn leven. Hij reed met zijn combinatie vanuit de richting Apeldoorn over de A28 in de richting Ijsselbrug. Op het moemtn, dat hij onder het laatste viaduct voor de Ijsselbrug doorreed, hoorde hij een grote knal en zag dat een grote steen op de voorruit van zijn auto was gevallen. Vermoedelijk heeft iemand de steen vanaf het viaduct op de auto laten vallen. De ruit bleef heel. Maar moet wel vervangen worden. De politie verzoekt eventuele getuigen van het voorval contact met haar op te nemen via. Tel. 0900 - 8844.

---

VOOR VUISTSLAG AANGEHOUDEN


ZWOLLE- Tijdens toezicht op vrijdagochtend, 27 juni 2003 omstreeks 05.02 uur in de Voorstraat, gedroeg zich daar een persoon erg vervelend. Deze man ging bij een groepje staan en sloeg toen een 22 jarige man uit Zwolle een bloedneus. Onduidelijk of dit met opzet of per ongeluk gebeurde. (heftig met de armen zwaaien etc.) In iedergeval leek het erop dat het onderling werd geregeld. Een getuige vertelde, dat de bewuste persoon de hele nacht al vervelend was en al eerder iemand had geslagen. Het 22 jarige slachtoffer deed alsnog aangifte van mishandeling. Hierop de 42 jarige man uit Zwolle ter zake mishandeling aangehouden.

(03-080312)


---

CONTAINER BRANDJES


ZWOLLE- In de nacht van 26 op 27 meerdere meldingen van containerbrandjes. Zowel een melding in de Bankastraat, Timorstraat en Borneostraat. In alle gevallen was er sprake van brandstichting. Door snel ingrijpen van de brandweer is erger voorkomen. Geen daders.
---

ROODLICHT CONTROLE


ZWOLLE- Werd op donderdag, 26 juni 2003, roodlichtcontrole op de Middelweg gehouden. Resultaat: 2 x PV voor het door rood licht rijden.
---


Einde dagrapport Pers Zwolle


---- --