Ingezonden persbericht


Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 27-06-2003
Persberichten district Rijn & Venen, 10.00 uur

Meisje lastig gevallen
WOERDEN- Donderdag werd een meisje lastig gevallen door een zestal jongens. Rond 17.15 uur begaf een 14-jarige meisje uit Nieuwkoop zich op het water nabij de Utrechtsestraatweg. Ze had een sportdag en zat op dat moment alleen in een kano. Aldaar werd zij door zes jongens die zich in een motorbootje bevonden getreiterd en gepest. Vervolgens werd haar kano opzettelijk en met enig geweld door de jongens omgegooid. Hierbij raakte ze haar mobiele telefoon kwijt. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Motorrijder gewond
MAARSSEN- Donderdag vond op de Rijksweg A2 een aanrijding plaats, waarbij een motorrijder gewond raakte.

Omstreeks 18.50 uur reed een 43-jarige motorrijder uit Engeland samen met zijn 40-jarige motorrijdende broer en nog een motorrijder op de Rijksweg A2. Ten hoogte van de gemeente Maarssen reden ze in een file waarbij het verkeer afwisselend optrok en afremde. Een 29-jarige automobilist uit Amsterdam, die op de linkerrijstrook reed, moest op een gegeven moment sterk afremmen. Twee motorrijders konden uitwijken. De 43-jarige Engelsman zag dit kennelijk te laat en reed tegen de achterzijde van de auto aan. Hierdoor kwam hij ten val en zijn motor belandde boven op hem. De Engelsman is met meerdere gebroken ribben, gebroken sleutelbeen en schouder overgebracht naar het ziekenhuis.

Alcomobilisten
WOERDEN- Tijdens de surveillance heeft de politie donderdag en vrijdag drie mannen aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol. Omstreeks 23.30 uur werd een 31-jarige man uit De Meern op de Wulverhorstbaan aangehouden. Hij blies 240 ug/l en kreeg een boete van 190 euro.

Rond 00.15 uur kreeg een 50-jarige man uit Hilversum op de Wulverhorstbaan een proces-verbaal en een rijverbod van vier uur, omdat hij met alcohol achter het stuur zat. Uit de ademanalyse bleek dat hij 465 ug/l in zijn lichaam had. Een 24-jarige man uit Woerden kon zijn rijbewijs inleveren, nadat hij 640 ug/l in zijn lichaam bleek te hebben. Hij werd aangehouden toen hij rond 01.55 uur op de Oostsingel reed.