Gemeente Leiden

Persbericht

Opening van afvalscheidingsproject Leerwijk in de Hoge en Lage Mors

Publicatiedatum: 25 juni 2003

Vrijdag 27 juni opent wethouder Rogier van der Sande (Stedelijk Beheer) het afvalscheidingsproject Leerwijk, waarin bewoners bewust worden gemaakt van het nut van scheiden van afval. Dit gebeurt om
15.30 uur bij het winkelcentrum op het Diamantplein. Het project vindt plaats in de Hoge en Lage Mors en duurt twee jaar. De evaluatie van dit project vormt de basis van het toekomstige afvalbeleid van de gemeente Leiden. Tijdens de opening maakt de wethouder de winnaar van een fotowedstrijd bekend, die als doel heeft bewoners te betrekken bij het project.

Leerwijk

Het doel van Leerwijk is om bewoners nog beter hun afval te laten scheiden. De campagne bestaat, naast voorlichting, uit het extra opruimen van rommel rondom de wijkcontainers en uit allerlei acties om het scheiden van afval te stimuleren. De bewoners zijn via een bewonerspanel betrokken bij dit project.

Om het effect van de campagne te kunnen meten, worden inzamelcijfers verzameld en wordt er regelmatig gekeken naar de hoeveelheid GFT-afval, papier en glas die nog bij het restafval terechtkomt. Het resultaat van dit project is bepalend voor het afvalbeleid van Leiden.

Fotowedstrijd

Aan de leden van het bewonerspanel is gevraagd of zij het scheiden van afval wilden fotograferen. De mooiste afvalscheidingsfoto wordt de komende tijd opgehangen op opvallende punten in de wijk.

Deze pagina is gewijzigd op 26-06-2003