Nieuwsbericht

vrijdag, 27 juni 2003, 15.30 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Verkeerscontroles
Alkmaar, donderdag 26 juni 2003.
Donderdagmiddag russen 14.30 en 16.45 uur vond een verkeerscontrole plaats op de Berenkoog. Tijdens deze controle werden elf bestuurders bekeurd omdat zij te snel reden terwijl zeven bestuurder geen gordel droegen. Zes bromfietsers werden bekeurd omdat de constructiesnelheid van hun bromfiets te groot was. Daarnaast werden nog vier bekeuringen uitgeschreven in verband met een aantal andere overtredingen.

Heerhugowaard, donderdag 26 juni 2003.
Op de Jan Glijnisweg werd tussen 20.00 en 21.00 uur een snelheidscontrole gehouden. Ter plaatse geldt een maximum snelheid van 50 km/u. Het is niet bekend hoeveel voertuigen het meetpunt passeerden. In ieder geval reden er dertien te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 91 km/u. Naast de snelheidsovertredingen werden nog zes bestuurders bekeurd voor andere overtredingen.

Trailer en boot gestolen.
Broek op Langedijk, donderdag 26 juni 2003.
In de nacht van woensdag op donderdag werd een trailer en een boot onvreemd vanaf de Kuifend. Boot en trailer stonden geparkeerd op het erf van de woning van de eigenaar. De trailer is van het merk Sterk, type K6KR en is grijs van kleur. Het gestolen vaartuig is een rubberen boot van het merk Bombard, grijs van kleur en voorzien van het registratienummer 4368 YH. Op de boot was een buitenboordmotor gemonteerd van het merk Yamaha, type F40 BETS. De gezamenlijke waarde van de gestolen goederen bedraagt ruim 10.000 euro.

Rijden onder invloed van alcohol
Alkmaar, donderdag 26 juni 2003.
Donderdagavond werd een 28-jarige bestuurder van een personenauto uit Alkmaar aangehouden op de Kanaalkade. Bij controle bleek dat hij alcohol had gedronken. De man weigerde mee te werken aan een blaasproef. Om die reden werd zijn rijbewijs ingevorderd en moest hij zijn auto laten staan. Hij is na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Computers gestolen uit wijkcentrum.
Alkmaar, vrijdag 27 juni 2003.
In de nacht van donderdag op vrijdag werd ingebroken in een wijkcentrum aan het Oudorperplein. Men kwam in het gebouw door het vernielen van een raam. Vanuit een kantoorruimte werden twee computers weggenomen.

NOORDKOP

Vrouw door twee mannen overvallen
Den Helder, donderdag 26 juni 2003.
Donderdagavond tussen 20.00 en 20.10 uur werd een 48-jarige vrouw uit Den Helder door twee mannen overvallen. Dit gebeurde op de Marsdiepstraat. Het slachtoffer reed daar op haar fiets toen zij werd ingehaald door de twee verdachten. De twee mannen reden elk op een fiets en gingen aan beide zijden van de vrouw fietsen. Eén van hen pakte de tas die aan het stuur van de fiets van het slachtoffer hing, en probeerde deze los te trekken. Dit lukte niet maar het slachtoffer kwam wel met haar fiets ten val. Wederom probeerde één van de verdachten de tas te pakken. Toen dit weer niet lukte verdwenen de twee via de Dollardstraat. De daders zijn twee negroïde mannen tussen de 25 en 30 jaar en stevig gebouwd. Eén van de daders reed op een rood/witte racefiets.

Inbraak woning
De Koog, donderdag 26 juni 2003.
Tussen vrijdag 20 en donderdag 26 juni werd ingebroken in een appartement aan de Badweg. Het is niet bekend hoe men in de woning is gekomen. Er werden geen sporen van braak aangetroffen. Vanuit het appartement werden twee camera's gestolen. Ook bleken een zonnebril, een oplaadapparaat en twee films te zijn verdwenen. Een totale schade van ruim 1000 euro.

Rijden onder invloed van alcohol
Schagen, vrijdag 27 juni 2003.
In de nacht van donderdag op vrijdag werd een 28-jarige bestuurder van een personenauto uit Alkmaar aangehouden op de Provincialeweg. Bij controle bleek dat hij alcohol had gedronken. Hij blies 400 ug/l. Dat is nagenoeg tweemaal de toegestane waarde van 220 ug/l. De bestuurder is na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Fietser gewond na aanrijding
Schagen, vrijdag 27 juni 2003.
Vrijdagmiddag kort na 12.00 uur raakte een 39-jarige vrouw uit Schagen gewond bij een aanrijding op de Nieuwstraat. De vrouw reed op haar fiets over de Nieuwstraat toen een bestuurster van een personenauto, een 40-jarige vrouw uit Slootdorp, plotseling het portier van haar geparkeerde auto opende. De fietster botste tegen het geopende portier en kwam ten val. Hierbij brak zij een been. Zij is overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar en daar opgenomen.

WESTFRIESLAND

Verkeerscontrole
Medemblik, donderdag 26 juni 2003.
Op donderdagmorgen werd een verkeerscontrole gehouden op de Overtoom in Medemblik. In totaal kregen 8 bestuurders een bekeuring wegens het niet dragen van een veiligheidsgordel of overschrijding van de maximum snelheid.

Mishandeling
Hoogkarspel, vrijdag 27 juni 2003.
Op vrijdagmorgen omstreeks 01.20 uur reed een 15-jarige jongen uit Bovenkarspel op de fiets van Hoogkarspel naar Bovenkarspel over de Klaverbouw. Hier werd hij plotseling bij zijn nek gegrepen door een jongen, die hem hard begon te stompen en te slaan. Het slachtoffer werd uiteindelijk "ontzet" door jongens die in het gezelschap van de dader verkeerden. Op grond van het door het slachtoffer opgegeven signalement kon later in de nacht een 13-jarige jongen worden aangehouden op de Streekweg in Hoogkarspel. De jongen is ingesloten voor nader onderzoek.

Aanrijding met letsel
Opmeer, vrijdag 27 juni 2003.
Op vrijdagmorgen omstreeks 01.35 uur vond er op de A.C. de Graafweg te Opmeer een aanrijding plaats waarbij een 25-jarige man uit Midwoud gewond raakte. De man reed in een personenauto en raakte door onbekende oorzaak met zijn voertuig naast de rijbaan. Hier botste hij tegen meerdere bomen. De man moest met verwondingen aan zijn hoofd overgebracht worden naar het Westfries Gasthuis te Hoorn. Hier bleek dat hij alcohol had gebruikt. Van de verdachte werd bloed afgenomen. Dit bloedmonster wordt in het Forensisch Instituut in Rijswijk onderzocht op de aanwezigheid van alcohol.

Inbraak in bedrijf
Andijk, vrijdag 27 juni 2003.
In de nacht van donderdag op vrijdag, tussen 18.00 en 01.20 uur werd er ingebroken in een bedrijfspand aan de Gedeputeerde Laanweg in Andijk. De daders kwamen het pand binnen door een deur met geweld te forceren. Uit het pand werd een kluis ontvreemd. Hierin zat een deel van de administratie. Er zaten geen (voor de daders) waardevolle goederen in de kluis.