Gemeente Zwolle

Samenwerking Zwolle en Kampen uitgebreid
Eén interne arbeidsmarkt en opleidingenaanbod

Dit een gezamenlijk persbericht van Kampen en Zwolle.

Met ingang van 1 juli 2003 is er in Kampen en Zwolle één interne arbeidsmarkt en opleidingenaanbod voor de medewerkers van beide gemeenten. De instelling van deze gemeenschappelijke arbeidsmarkt houdt in dat medewerkers van de gemeente Kampen kunnen solliciteren naar een interne vacature bij de gemeente Zwolle. Door Zwolle worden zij gezien als interne kandidaten. Hetzelfde geldt voor de ambtenaren in Zwolle, zij kunnen mee solliciteren naar een interne vacature in Kampen.
Ook als werkgevers gaan Zwolle en Kampen binnen de Netwerkstad nauwer samenwerken. Een eerste stap in die richting is de invoering van één gemeenschappelijke interne arbeidsmarkt en opleidingenaanbod. Beide steden zijn volop in ontwikkeling. Dat is te merken aan het vacatureaanbod. Doel van de interne banenmarkt is het bevorderen van flexibiliteit en mobiliteit en medewerkers de kans te
bieden mee te groeien met de ontwikkelingen in de Netwerkstad.

De sollicitatieprocedure in beide gemeenten vindt op dezelfde wijze plaats. Alle vacatures worden aangemeld bij de afdeling Personeelszaken. Interne kandidaten die voldoen aan de gestelde eisen worden uitgenodigd voor een gesprek. Voor alle vacatures geldt dat gedurende 14 dagen interne kandidaten voorrang hebben boven externe kandidaten. Alle medewerkers van beide gemeenten zijn 27 juni gelijktijdig geïnformeerd over het project, door een gemeenschappelijke brief van de verantwoordelijke wethouders Gerard van Dooremolen (Zwolle) en Jan Wieten (Kampen).

Zwolle en Kampen hebben in 2000 het initiatief genomen tot samenwerking. De wederzijdse ambitie daarbij is om uit te groeien tot een van de meest aantrekkelijke woon-, werk- en recreatiegebieden van ons land. De twee buurgemeenten werken al nauw samen op het gebied van economie, wonen en toerisme. Dat doen zij onder de naam Zwolle Kampen Netwerkstad.


---