Ingezonden persbericht


Popcentrum Podium & De Troubadour

h a r d e n b e r g

Persbericht, 23 juni 2003

Dare en Wishbone Ash naar Hardenberg

Hardenberg-, Popcentrum Podium en Grand café musique De Troubadour staan deze week wel heel erg in the picture. Beiden participeren in het evenement Ballonfestival Hardenberg (donderdag, vrijdag en zaterdag) met zaterdagavond vanaf 23.00 uur een exclusief optreden van The Time Bandits in De Troubadour. In de nacht van zaterdag op zondag staat DARE in Podium en zondagavond is er in De Troubadour een echt aanraakclubconcert van de Engelse band Wishbone Ash.

Na eerst een set te hebben gespeeld op het podium op de Overijsselse Vecht tijdens het Ballonfestival, spelen The Time Bandits zaterdagavond vanaf 23.00 uur uitgebreid in De Troubadour. Tijd voor Alides Hidding en zijn mannen! Naast de grote hits van deze band en de solohits van Alides spelen ze de beste covers uit de wereld van soul, funk en rock. Dat de band nog regelmatig gevraagd wordt voor tv-optredens en grote festivals zegt genoeg. The Time Bandits is nog steeds popmuziek op z n best!

Als de zaterdag over is gegaan in de zondag staat DARE ( three chicks on a mission ) op het grote podium in de theaterzaal van Popcentrum Podium. In oktober vorig jaar maakte de meidengroep haar debuut aan het Nederlandse hitfront met een spetterende cover van de Cyndi Lauper klassieker Girls just wanna have fun . Van het nummer werd bovendien een alternatieve versie gemaakt, getiteld Kids just wanna have fun, dat als leader werd gebruikt bij Yorin-tv. De band verzorgde het afgelopen jaar diverse optredens tijdens grote events als de Megafestatie en Kids World. Zaterdagnacht dus in popcentrum Podium.

Zondagavond vanaf 20.30 uur is De Troubadour aan de Oude Vechtbrug, middenin Hardenberg, even het centrale middelpunt van de aarde. WISHBONE ASH (UK) is de legendarische twin-guitar rockband, o.l.v. founding member Andy Powell, die er een exclusief clubconcert komt geven. Een band die exact past bij de sfeer en ambiance van één van de mooiste muziekcafes van Nederland: De Troubadour. En voor wie het niet wil geloven: Wees welkom. Ooit stond de Britse groep, die vooral in de zeventiger jaren furore maakte in de rockscene, in het voorprogramma van Deep Purple. De elpees van Wishbone Ash waren in de seventies de troetelkinderen van praktisch elke muziekliefhebber. Zij hebben destijds een grote invloed gehad op de internationale muziekontwikkeling. Bij het horen van de naam Wishbone Ash krijgt menigeen dierbare jeugdherinneringen. Op het concert van zondag in De Troubadour zullen zowel oude als nieuwe nummers de revue passeren.

Einde persbericht.