Gemeente Amersfoort

Middeleeuws Genootschap "Die Landen van Herwaerts Over" logeert op Middeleeuws Erf Schothorst
Reenactmentvereniging brengt Middeleeuwen tot leven

datum: 20 juni 2003

In het weekend van 28 en 29 juni 2003 neemt Het Middeleeuws Genootschap "Die Landen van Herwaerts Over" (LHO) bezit van het Middeleeuws Erf op landgoed Schothorst. De leden van deze vereniging willen de Middeleeuwen tot leven wekken door middel van Levende geschiedenis, ook wel reenactment genoemd. Bezoekers van Landgoed Schothorst zijn op zaterdag 28 juni tussen 13.00 en 17.00 uur welkom. Zij kunnen dan zien hoe mensen in de Middeleeuwen (500 tot 1500 na Christus) leefden: welke kledij zij droegen, wat zij kookten en aten, hoe zij zich vermaakten met dans en muziek, welke ambachten zij beoefenden en welke wapens zij gebruikten.

De Middeleeuwen
De Middeleeuwen beslaan de periode van 500 tot 1500 na Christus. De LHO onderscheidt grofweg drie periodes, om deze enorme tijdspanne voor haar leden en toeschouwers tijdens shows overzichtelijk te maken: Vroege Middeleeuwen: 5e tot ca. 11e eeuw
Gotische Middeleeuwen: 12e tot en met de 14e eeuw Late Middeleeuwen: 15e eeuw

Bezoek LHO versus de Vikingweekenden op Schothorst Op Schothorst is in de zomermaanden gedurende een aantal weken al een groep Vikingen actief. Deze groep representeert de periode van ca. 9e tot de 11e eeuw.
Het logeerweekend van de LHO geeft bezoekers dus een kans om ook kennis te maken met de Vroege Middeleeuwen van de 5e tot de 9e eeuw en de periodes na de 12e eeuw.

Toegang
Bezoekers kunnen alleen op zaterdag 28 juni tussen 13.00 en 17.00 uur een kijkje komen nemen.
De toegang is gratis.