KNWV

24/6/2003
WINDSURFEN - NK windsurfen op Strand Horst

Op 28 en 29 juni vinden in het kader van de Nissan Funsporttour windsurfwedstrijden en kiteboardwedstrijden plaats. Deze tour bestaat uit zeven wedstrijdweekeinden waarin de sporten windsurfen, kitesurfen en wakeboarden gecombineerd worden. Het windsurfen telt voor de officiële NK windsurftitels van het Watersportverbond, de disciplines Formula Windsurfing en Wave/Freestyle.

Omdat de diepte van het water op Strand Horst zich niet leent voor Formula Windsurfing wedstrijden wordt alleen gestreden binnen de discipline Wave/Freestyle. Binnen deze discipline maken de deelnemers de meest moeilijke en spectaculaire sprongen en trucs. Een jury beoordeelt deze manoeuvres, waarna een uiteindelijke winnaar volgt. De eerste wedstrijd voor het NK werd gewonnen door professional Remko de Weerd uit Huizen.

De kiteboardcompetitie is de eerste wedstrijd uit een serie van drie. Met drie wedstrijden is de Nissan Funsporttour daarmee de meest uitgebreide wedstrijdserie in Nederland. Deze wedstrijd op Strand Horst is bijzonder belangrijk. Deelnemers aan de kitewedstrijden op Strand Horst en een week later in Hargen komen namelijk in aanmerking voor één van de twee wildcards voor de Red Bull kite qualifier op Terschelling. De winnende dame en heer van deze
kwalificatiewedstrijden worden uiteindelijk naar het hawaiiaanse Maui uitgezonden. Op Maui zullen ze vervolgens met de beste kiters ter wereld strijden om de prestigieuze titel `King of the air'.

Postbus 87 · 3980 CB Bunnik · Tel.: 030-6566550 ·
info@watersportverbond.nl