Ministerie van Defensie


---


---

Breda verovert de KMA

26-06-2003

Onder het motto 'Breda verovert de KMA' zet de Koninklijke Militaire Academie op 28 en 29 juni de poorten wijd open tijdens de Academiefeesten. Ruim 2000 burgers en militairen zorgen samen voor een cultureel en sportief buffet voor iedereen uit Breda en de wijde omgeving. Op twaalf podia, zowel in het kasteel als op het buitenterrein, zal op beide dagen van 11.00 tot 17.00 uur worden opgetreden.

De Academiefeesten, die eens in de 25 jaar plaatsvinden, vormen voor Breda het hoogtepunt van de viering van 175 jaar KMA. Ruim 70 zang-, dans- en muziekgroepen, verhalenvertellers, cadettensportverenigingen en toneelgroepen bevolken het kasteelterrein met optredens, demonstraties en filmvoorstellingen. De entree is gratis en voor het eten en drinken worden verjaardagsprijzen gevraagd.

Zowel op zaterdag- als zondagavond biedt de KMA als cadeau aan de stad Breda een groots opgezet concert op het water aan. Dat wordt uitgevoerd op een ponton in het Spanjaardsgat. Het programma bestaat onder meer uitmuziekwerken die geïnspireerd zijn door veldslagen. Aan dit concert werken mee de RK Harmonie Amor Musae Prinsenbeek, Koninklijke Harmonie Cecilia Princenhage, het Toonkunstkoor Breda, het Princenhage's Mannenkoor en nog ruim vijftig zangeressen. Het Korps Rijdende Artillerie verleent medewerking met in de muziek passend kanongebulder.