ProRail
Persbericht

27-6-2003
ProRail clustert werk

Spoorwerkzaamheden tussen Deventer en Almelo

In opdracht van ProRail wordt op diverse plaatsen aan het spoor tussen Deventer en Almelo gewerkt. De aannemers werken van zaterdag 28 juni 01:00 uur tot maandagochtend 30 juni 05.00 uur. In deze periode is op dit baanvak geen treinverkeer mogelijk. Om deze 'treinvrije periode' zo goed mogelijk te benutten, voeren verschillende aannemers hun werkzaamheden gelijktijdig uit.

Het gaat om verschillende werkzaamheden. Zo vervangt de aannemer delen van het spoor en vernieuwt hij bevloeringen van overwegen. Bovendien treft de aannemer voorbereidingen voor het inschuiven van een nieuwe onderdoorgang. Vanwege de veiligheid van de baanwerkers wordt het treinverkeer stilgelegd. Door al deze werken te clusteren en gelijktijdig uit te voeren ondervinden treinreizigers slechts één weekeinde overlast.

Spoorvernieuwing Deventer - Almelo
Deze werkzaamheden zijn onderdeel van een grootschalig spoorvernieuwingsproject dat zal duren tot en met eind november van dit jaar. Tijdens de werkzaamheden vervangt de aannemer een deel van de rails en dwarsliggers (=bielzen). Deze zijn aan het eind van hun levensduur. Daarnaast wordt de bevloering van 23 overwegen vernieuwd. Het werk vindt grotendeels plaats in de nacht met als uitzondering het weekend van 1 en 2 november. Omwonenden zijn geïnformeerd over de werkzaamheden.

N348 ¤oeDe Knoop⤝ Deventer
In verband met de werkzaamheden sluit aannemer TBI Haverkort Galjaard dit weekend afwisselend de overweg Atalanta en overweg Oostriklaan af voor alle verkeer. Bij de toekomstige onderdoorgang N348 voert de aannemer heiwerkzaamheden uit en trilt hij damwanden in de grond. Bovendien werkt hij dit weekend aan de bovenleiding.

â¤oeDe Knoop⤝ is een complex infrastructureel project. De nieuwe provinciale weg N348 wordt onder de spoorbaan Deventer-Almelo doorgeleid. Daarnaast krijgt de Holterweg een ongelijkvloerse kruising met de spoorbaan Deventer-Zutphen en met de N348. Bij de Atalanta (spoorbaan Deventer-Almelo) maakt de aannemer een onderdoorgang voor fietsers en voetgangers. De â¤oeontknoping⤝ leidt tot een situatie van wachten naar veilig doorrijden, doordat de overwegen in de Holterweg en in de Atalanta verdwijnen.

Gevolgen treindienst
De werkzaamheden hebben gevolgen voor de treindienst tussen Deventer en Rijssen.