Gemeente Ede

Betere doorstroming en veiligheid
Kruising Willy Brandtlaan Laan der Verenigde Naties aangepakt

Om de doorstroming en de veiligheid te verbeteren, treft de gemeente op de kruising Willy Brandtlaan Laan Der Verenigde Naties in Ede naast de aanleg van een rotonde nog twee aanvullende maatregelen. Bij de Gaullesingel wordt een bocht verruimd en bij een fietsoversteek bij het Singelpad worden busdrempels aangelegd. De werkzaamheden zijn al enkele weken in volle gang.

De bocht bij De Gaullesingel wordt zo verruimd, dat twee grote voertuigen in tegengestelde richting elkaar kunnen passeren. Nu kan dit niet. Door de verruiming kunnen onder andere bussen elkaar straks goed passeren.

Busdrempels
Tijdens bewonersbijeenkomsten vroegen bewoners meerdere malen om aanvullende verkeersmaatregelen bij de fietsoversteek bij het Singelpad. De gemeente kon zich in de bezorgdheid van de bewoners vinden. Op de hoofdontsluitingsweg rijden binnenkort ook veel bussen. Daarom heeft de gemeente met de busmaatschappij overlegd. Uiteindelijk is gekozen voor busdrempels. Bussen kunnen hier ongehinderd overheen rijden, personenautos moeten echter afremmen. Op deze manier wordt de verkeerssnelheid teruggebracht.