Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 28-06-2003
1e persbericht van zaterdag 28 juni 2003

Berichten uit de regio

Eindhoven: Rijbewijs kwijt
Een 20-jarige vrouw uit Eindhoven is zaterdagochtend haar rijbewijs kwijtgeraakt. Surveillerende agenten zagen rond 5.30 uur dat op de John F. Kennedylaan een auto tegen een stoeprand aan stond, zonder bestuurder erbij. Op basis van de kentekengegevens kwamen de agenten erachter dat de bestuurster in Woensel-Noord woont. Ze zijn naar haar huis gegaan, en troffen daar de 20-jarige vrouw aan. Ze is meegenomen naar het bureau, waar ze alcoholpromillage van ruim 2,20 bleek te hebben.

Eindhoven: Aanhoudingen na mishandeling portier Twee mannen uit Utrecht (21 en 24 jaar oud) zijn zaterdagochtend rond 3.00 uur aangehouden op het Stratumseind. Ze hadden kort daarvoor een portier van een café mishandeld. De vechtpartij ontstond toen de portier de mannen niet wilde binnenlaten omdat ze gedronken zouden hebben. De 21-jarige man probeerde tijdens zijn aanhouding een agent te slaan, maar die ontweek de klap. De twee mannen zijn ingesloten.

Eindhoven: Opgepakt voor poging diefstal gsm
Zaterdagochtend rond 5.00 uur is een man van 20 jaar uit Helmond aangehouden omdat hij een mobiele telefoon wilde stelen uit de broekzak van een 20-jarige Rotterdammer. Dat gebeurde in een horecazaak aan het Stratumseind. Nadat de Rotterdammer een sms-je had verstuurd, had hij de gsm teruggestopt in zijn zak. Plotseling voelde hij dat de Helmonder probeerde de telefoon uit zijn broekzak weg te nemen. Hij heeft de politie erbij gehaald, en die heeft de verdachte aangehouden en ingesloten.

Eindhoven: Verdachten tasjesdiefstal aangehouden Twee mannen zijn vrijdagavond rond 22.00 uur op het Station aangehouden omdat ze een tas gestolen zouden hebben. Het tweetal, een 18-jarige man uit Milaan en een 21-jarige man zonder bekend woonadres, zouden dat rond 21.00 uur hebben gedaan bij een terras van een café aan de Dommelstraat. Toen de eigenaresse erachter kwam dat de tas weg was, is ze de mannen samen met een getuige gaan zoeken; ze had het vermoeden dat zij iets met de diefstal te maken hadden. Op het station kwamen ze de mannen weer tegen, waarna de politie werd gewaarschuwd. Die heeft het duo aangehouden en ingesloten. De tas is overigens verdwenen.

Eindhoven: Arrestaties na botsing met politiewagen Twee automobilisten van 21 jaar uit Geldrop zijn zaterdagochtend rond 5.00 uur aangehouden. De mannen reden ieder in een auto en achtervolgden elkaar over het fietspad van de Kerkstraat, tegen het verkeer in. Surveillerende agenten in een politiewagen hadden dat gezien en gingen achter de twee wagens aan. Toen de autos het Stratumseind wilden inrijden, reden ze zich vast in de mensenmenigte. De achterste auto reed hard achteruit en botste daardoor tegen de politiewagen die inmiddels achter hem stond. De bestuurder is aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar bleek hij een alcoholpromillage van bijna 1,50 te hebben, waardoor hij zijn rijbewijs moest inleveren. Ook de andere bestuurder is aangehouden en naar het bureau gebracht. Hij blies een promillage van 0,80, en dat kostte hem 190 euro. Tegen de mannen is ook proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Bromfietser gewond
Vrijdagavond rond 20.30 uur is een jongen van 17 jaar uit Eindhoven gewond geraakt bij een aanrijding. Toen hij op zijn brommer op de kruising Bennekelstraat/Reinkenstraat/ Nicolaistraat reed, kreeg hij geen voorrang van een auto die werd bestuurd door een 24-jarige Eindhovenaar. De bromfietser is met een hersenschudding naar het MMC in Veldhoven gebracht.

Eindhoven: Vechtersbaas geeft zichzelf aan
Een man van 25 jaar uit Eindhoven is vrijdagavond rond 22.30 uur aangehouden op het politiebureau aan de Mathildelaan. Hij zou rond 22.00 uur een man van 36 jaar uit Eindhoven hebben geslagen en geschopt. Dat gebeurde op een parkeerplaats aan de Limburglaan. Het slachtoffer had de verdachte aangesproken toen deze een fles kapot gooide tegen de muur van een winkel. Die was daar niet van gediend, en sloeg en schopte de 36-jarige man. Deze liep zware kneuzingen op, waaraan hij zich heeft laten behandelen in het MMC in Veldhoven. De verdachte heeft zichzelf na de mishandeling gemeld op het politiebureau. Hij is ingesloten.

Eindhoven: Fietsendieven aangehouden
Twee mannen zijn zaterdagochtend rond 1.00 uur op de Vrijstraat aangehouden nadat ze een fiets hadden gestolen. Bij de politie kwam de melding binnen dat de twee bezig waren op de Emmasingel het slot van een fiets open te knippen. Toen de agenten arriveerden, ging het duo er met de fiets vandoor. Ze konden echter worden aangehouden en zijn ingesloten. Het gaat om een man van 31 jaar uit Eindhoven en een 35-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats.

Helmond: Mannen aangehouden
Zaterdagochtend rond 1.00 uur zijn een man van 43 jaar uit Eindhoven en een man van 36 jaar uit Nuenen aangehouden op de Kasteellaan. Ze reden daar in een auto, die werd bestuurd door de 43-jarige man terwijl hij onder invloed van drank verkeerde. Op het bureau mislukte een aantal ademanalyses, waarna een bloedproef werd afgenomen. De man bleek daarnaast geen geldig rijbewijs te hebben. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. De andere man werd opgepakt omdat hij lastig deed toen zijn vriend werd aangehouden. Hij kreeg een bekeuring.

Veldhoven: Auto op kop na botsing met paal
Een vrouw van 32 jaar uit Veldhoven is zaterdagochtend rond 4.00 uur op de Kapelstraat Zuid met haar auto tegen een paal gereden. De auto werd daardoor gelanceerd, waarna hij op zn dak terechtkwam en tegen een geparkeerde auto schoof. De vrouw liep daarbij geen verwondingen op. Ze had wel gedronken. Op het bureau blies ze een alcoholpromillage van 1,25, waarvoor ze een proces-verbaal kreeg.