Korps: Groningen, plaats: Diverse 28-06-2003
Persberichten Regiopolitie Groningen
Zaterdag 28 juni 2003

Dagelijkse berichten

Groningen: warenhuis overvallen
Een warenhuis in de Nieuwe Ebbingestraat is vrijdagmiddag door een onbekende man overvallen. De overvaller kwam de winkel binnen, waarna hij op een gegeven moment de caissière met een vuurwapen bedreigde. De man eiste vervolgens geld. De caissière opende de kassa en gaf de overvaller een geldbedrag van enkele honderden euros. Met de buit liep hij de winkel uit en wist hij te ontkomen. De politie heeft een uitgebreide zoektocht verricht, maar wist de overvaller niet te traceren. Ten tijde van de overval waren er enkele klanten in het warenhuis. Zij hadden niets van de overval gemerkt. De politie beschikt over een goed signalement van de dader. In het warenhuis heeft de politie een technisch onderzoek verricht. Het roofcoördinatieteam stelt een onderzoek in naar de overval.

Groningen: Stadjer bedreigt portier
De politie heeft vrijdagnacht op de Grote Markt een 27-jarige man uit Groningen aangehouden voor bedreiging. De Stadjer had een portier van een horecagelegenheid op de Grote Markt Zuidzijde meerdere malen in woorden met de dood bedreigd. Hij alarmeerde de politie. Met behulp van de cameras van het cameratoezicht kon de verdachte worden opgespoord. Op de Grote Markt kon hij worden ingerekend. De Stadjer is ingesloten. Hij zal vandaag worden gehoord.

Groningen: man aangehouden voor belediging
Een 21-jarige man uit Groningen is vrijdagnacht op de Grote Markt voor belediging aangehouden. De Stadjer bemoeide zich met een ander incident, waar politieagenten twee vervelende mannen uit een horecagelegenheid hadden verwijderd. Hierop schold de man de agenten uit. Een aanhouding viel hem ten deel. De verdachte werd gehoord en bekende de belediging. Na het verhoor mocht hij het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: Stadjer mishandelt lokettist
De politie heeft vrijdagavond op het Stationsplein een 45-jarige man uit Groningen aangehouden voor mishandeling. De Stadjer had onenigheid gekregen met een lokettist van de Nederlandse Spoorwegen, waarna hij zijn zelfbeheersing verloor. De man gaf de lokettist een vuistslag op de schouder. De verdachte mocht na verhoor het politiebureau verlaten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: 590 bekeuringen bij snelheidscontrole
Bij een radarsnelheidscontrole op de Beneluxweg bleken vrijdagmiddag- en avond maar liefst 590 bestuurders in overtreding te zijn. In totaal passeerden 2600 voertuigen de snelheidsmeter. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 130 km/uur, waar een maximum toegestane snelheid geldt van 70 km/uur. Alle overtreders krijgen op termijn een bekeuring op het huisadres toegestuurd.

Appingedam: vrouw gewond door vallend dranghek
Een 21-jarige vrouw uit Appingedam is vrijdagnacht in de Wijkstraat gewond geraakt door een omvallend dranghek. De vrouw stond in de buurt van de dranghekken op het moment dat een hele rij hekken omvielen. Zij raakte hierdoor gewond aan haar linkerbeen. Het slachtoffer is door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Winschoten: overlastcontrole leidt tot zes aanhoudingen

De politie heeft bij een controle in de omgeving van het uitgaansgebied Marktplein zes mannen in de leeftijd van 18 tot 25 jaar aangehouden. In totaal werden 9 bekeuringen uitgereikt aan de mannen: drie keer voor het gebruik van verdovende middelen in het openbaar, 2 maal voor het zich onnodig ophouden in een portiek, één keer voor het nuttigen van alcoholhoudende drank, twee maal voor openbare dronkenschap en één keer voor wildplassen. Alle verdachten konden na verhoor het politiebureau verlaten.

Scheemda: Hagenees aangehouden voor inbraak
De politie heeft vrijdagavond op de Oude Rijksweg een 28-jarige man uit Den Haag aangehouden op verdenking van inbraak. Politieagenten zagen de Hagenees in zijn auto rijden en herkenden hem als verdachte van een inbraak, die medio juni was gepleegd in een woning aan de Winschoterweg in Blijham. Hierbij werd de inbreker door de bewoner overlopen en kon hij zodoende een goed signalement van de verdachte en zijn voertuig geven. Bij de inbraak werden diverse goederen weggenomen. Bij politieagenten ging een belletje rinkelen, waarna de verdachte werd ingerekend. Hij is ingesloten. De politie stelt een onderzoek in.

Veendam: vrouw gewond na ongeval
Een 19-jarige vrouw uit Scheemda is vrijdagavond op de Schilderslaan bij een ongeval gewond geraakt. De vrouw fietste naast haar 19-jarige vriend uit Finsterwolde. Op dat moment geraakte haar stuur in het stuur van haar vriend, waarna beiden ten val kwamen. De vrouw vloog over haar fiets heen en kwam op het wegdek terecht. Met beenletsel is de vrouw door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De vriend bleef ongedeerd.

Winschoten: man gewond na val van trap
Een 39-jarige man uit Winschoten is vrijdagavond in een horecagelegenheid aan de Blijhamsterstraat gewond geraakt. Het slachtoffer was onder invloed van alcohol en stond boven aan een trap toen hij zijn evenwicht verloor. De man viel vervolgens naar beneden. De Winschotenaar is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Inlichtingen, afdeling Communicatie, 0900-8844 (lokaal tarief)