Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 28-06-2003 Persberichten district Heuvelrug 11.30 uur

Dodelijk ongeval

MAARN Vrijdagavond rond 21.30 uur is een man, leeftijd en woonplaats nog onbekend, om het leven gekomen op het NS Station. Vermoedelijk wilde de man het spoor oversteken en zag hij een naderende trein over het hoofd. De machinist kon niet meer op tijd remmen en reed de man. De man is kort na het ongeval overleden aan zijn verwondingen. De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de man en de toedracht van het ongeval.

Achtervolging

VEENENDAAL In de nacht van vrijdag op zaterdag 28 juni is een 34-jarige inwoner van Veenendaal aangehouden na een achtervolging door de politie. De man had rond middernacht een ruit ingeslagen van een woning aan het Rembrandtpark en was er toen vandoor gegaan met een auto. De gewaarschuwde politie ging naar de man op zoek en trof hem aan op de Groeneveldselaan. De man negeerde het stopteken van de politie en ging er met een snelheid van meer dan 100 km/u vandoor waarmee hij het overige verkeer in gevaar bracht. De politie kwam de man weer op het spoor bij de Partimoniumlaan en de Gerard Doustraat. De politie zocht de tuinen af en moest de man aanhouden met gebruik van pepperspray. De man verkeerde vermoedelijk onder invloed van drugs en vernielde bij zijn vlucht een bamboeschutting waar hij dwars doorheen was gelopen. De man is na zijn aanhouding overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor verhoor. Omdat de man vermoedelijk met drugs op heeft gereden, is tevens zijn rijbewijs ingevorderd. Vermoedelijk zijn relationele problemen de oorzaak van het gedrag van de man.

Rijnweek

RHENEN Vrijdagavond heeft de politie tijdens de Rijnweek toezichtgehouden. De politie bekeurde twee wildplassers, verleende hulp bij een onwelwording, en schreef een bekeuring uit wegens baldadigheid. Tevens kregen 30 personen een bon voor parkeren op de groenstrook c.q. het trottoir. De avond is verder rustig verlopen.

Vrouw vernielt lantaarnpaal

RHENEN In de nacht van vrijdag op zaterdag 28 juni is een 28-jarige vrouw uit Rhenen aangehouden nadat zij met de auto een lantaarnpaal had vernield. De vrouw, een inwoonster uit Rhenen, reed over de Utrechtsestraatweg in de richting van Elst toen zij met haar voertuig in de berm terechtkwam en een lantaarnpaal ramde. De vrouw is vervolgens naar huis gelopen en liet de auto achter. De politie die de auto later vond, ging naar het huis van de tenaamgestelde waar zij de vrouw aantrof. De vrouw is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.