Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 28-06-2003 Persberichten districten Utrecht stad, 11.40 uur

Autokraker aangehouden

UTRECHT Op vrijdag 27 juni, omstreeks 09.50 uur zag een getuige dat er door een man werd ingebroken in een geparkeerde auto in de Schutstraat. De getuige hield de verdachte aan en leverde hem over aan de gewaarschuwde politie. Het betrof een 28-jarige inwoner van Utrecht, die voor nader onderzoek werd ingesloten in het politiebureau.

Bedreiging

UTRECHT Op vrijdag 27 juni werd omstreeks 10.10 uur aan de politie gemeld dat een vrouw door haar ex bedreigd zou worden met mogelijk een vuurwapen. De bedreiging vond plaats op de Vleutenseweg. Op de Vleutenseweg werd de vrouw, een 30-jarige inwoonster van Utrecht, aangetroffen die het signalement van de bedreiger doorgaf. Deze was in een auto weggereden. Na een onderzoek werd de auto rijdend aangetroffen op de Koningsbergenstraat. De politie kon na een uitpraatprocedure de verdachte, een 31-jarige inwoner van IJsselstein, aanhouden. Getuigen hadden de verdachte, kort voor hij werd aangehouden, een winkel in zien gaan aan de Vleutenseweg. De politie trof in de aangewezen winkel een vuurwapen aan dat vermoedelijk van de verdachte was. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. De bedreiging komt vermoedelijk voort uit relationele problemen.

Doorrijden na aanrijding

UTRECHT Op vrijdag 27 juni vond omstreeks 17.00 uur een aanrijding plaats op de Joseph Haydnlaan. Een van de partijen reed direct na de aanrijding weg zonder de identiteit van het voertuig of van de bestuurder te laten vaststellen. Agenten die op `t Goylaan surveilleerden, zagen het bewuste voertuig even later langsrijden. Op de Duurstedelaan werd de bestuurder die onder invloed van alcohol verkeerde aangehouden. Het betrof een 43-jarige inwoner van Utrecht. De personenauto waarin hij reed vertoonde schade van een aanrijding. Van de verdachte werd aan het politiebureau een ademanalyse afgenomen, waaruit bleek dat hij 545 ug/l aan alcohol in het lichaam had. Tevens bleek de verdachte zonder rijbewijs te rijden i.v.m. een ontzegging van de rijbevoegdheid. Tegen de verdachte werd proces-verbaal opgemaakt.

Aanrijding letsel

UTRECHT Op vrijdag 27 juni vond omstreeks 21.55 uur op de Meerndijk een aanrijding plaats waarbij een 33-jarige inwoner van De Meern gewond raakte. Het slachtoffer reed op een motorfiets over de Meerndijk en raakte door onbekende oorzaak de macht over het stuur kwijt. Hij kwam ten val en botste vermoedelijk met zijn lichaam tegen een in de berm staande lantaarnpaal. Met onbekend inwendig letsel werd het slachtoffer overgebracht naar het U.M.C.. De motorfiets raakte ernstig beschadigd en werd afgevoerd door een bergingsbedrijf.

Eten zonder te betalen,
UTRECHT Op vrijdagavond 27 juni werd de politie omstreeks 22.55 uur naar een restaurant aan de Voorstraat gestuurd omdat twee klanten niet wilden betalen voor hun maaltijd. Ter plaatse hield de eigenaar van het restaurant twee mannen vast die voor 110 euro hadden zitten eten en niet wilden betalen. Een derde man was er vandoor gegaan. De verdachten waren onder invloed en een van hen gedroeg zich agressief. Beide verdachten, Utrechters en 40 en 35 jaar oud, werden aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten aan het bureau.