Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 28-06-2003 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, 06-51401952

Controle recreatieverkeer Gooimeerdijk
ALMERE - Op de Gooimeerdijk is vrijdag tussen 13.00 en 19.30 uur een controle van het recreactieverkeer gehouden, waarbij de aandacht met name uitging naar caravans. In totaal zijn 56 voertuigen gecontroleerd, waarvan 37 caravans. Daarbij zijn 25 bekeuringen uitgeschreven, onder meer voor het overschrijden van het toegestane gewicht (6x), een foutieve losbreekreminrichting (6), onvoldoende spiegels (3x), het verlopen van de apk (2x), foutieve hulpkoppeling (2x) en het niet tonen van het kentekenbewijs (2x) of rijbewijs (2x).

Aanhouding na verlaten plaats ongeval
LELYSTAD - Na een aanrijding in de Punter is een 16-jarige jongen uit Lelystad vrijdagmorgen aangehouden door de politie. De jongen reed met hoge snelheid door de wijk, nam een bocht te ruim en moest vervolgens uitwijken voor een tegenligger. Hij kon de tegemoetkomende auto ontwijken, maar verloor daarbij de macht over het stuur en reed tegen een boom. Bij de botsing bleef de jongen ongedeerd, waarna hij uit de auto stapte en wegliep. Op aanwijzing van getuigen is de jongen in zijn woning aangehouden. Hij had de auto van zijn ouders gebruikt. Proces verbaal wordt opgemaakt.

Snorfiets in beslag genomen
LELYSTAD - Op het Stationsplein is vrijdagmiddag de snorfiets van een 14-jarige jongen uit Lelystad in beslag genomen. De jongen reed met een 13-jarig vriendje achterop over het plein en wilde de Visarenddreef oversteken, waar op dat moment net de auto`s bij de verkeerslichten begonnen te rijden. De 14-jarige probeerde te remmen en kwam midden op de dreef tot stilstand, waarbij de 13-jarige van de snorfiets viel. Beiden bleven ongedeerd. De snorfiets verkeerde in slechte technische staat en is in beslag genomen. Proces verbaal wordt opgemaakt.

Aanhouding na diefstal
ZEEWOLDE - Een 29-jarige man uit Barneveld is vrijdagavond op heterdaad aangehouden na diefstal. De man was een medewerker van een bedrijf op het industrieterrein, en was zonder toestemming bezig dozen frituurvet in zijn auto te laden. Zijn collega`s hadden hem aangehouden en droegen hem over aan de politie. Hij is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Proces verbaal wordt opgemaakt.

Aanhouding winkeldief
LELYSTAD - Een 18-jarige jongen uit Lelystad is vrijdagavond aangehouden na een winkeldiefstal. Het personeel van een supermarkt in het centrum had de politie gewaarschuwd, maar de verdachte was er inmiddels vandoor gegaan. Surveillerende agenten herkenden de man later aan de hand van zijn signalement: hij zat in een auto op de Middendreef. Bij het zien van de politie rende hij weg, maar kon na een korte achtervolging op de Stationsdreef worden aangehouden. Hij verzette zich en is geboeid overgebracht naar het bureau. Daar bleek dat hij al meerdere winkeldiefstallen had gepleegd. Hij is ingesloten voor verder verhoor.

Aanrijding met letsel
EMMELOORD - Na een botsing tussen twee fietsers uit Emmeloord is vrijdagmorgen een 53-jarige vrouw gewond geraakt. Zij fietste op het fietspad ter hoogte van de rotonde op de Urkerweg, maar werd over het hoofd gezien door een 17-jarige plaatsgenoot, die net vanaf het voetpad het fietspad op wilde gaan. De vrouw is met rugklachten overgebracht naar het ziekenhuis in Emmeloord.

Invordering rijbewijs
LELYSTAD - Tijdens een snelheidscontrole met laserapparatuur op de Oostranddreef zijn vrijdagavond twee Lelystedelingen van resp. 18 en 54 jaar aangehouden. De 54-jarige reed met een snelheid van 136 km per uur op zijn motor over de dreef, en even later kwam de 18-jarige voorbij in zijn auto met 126 km per uur, waar 70 km per uur is toegestaan. Hun rijbewijzen zijn ingevorderd.

Rijden zonder rijbewijs
LELYSTAD - Bij een controle is vrijdagavond een 25-jarige automobilist uit Lelystad aangehouden op de Houtribweg. De man was niet in bezit voor een rijbewijs en bleek al eerder deze maand zonder rijbewijs gereden te hebben. Hij reed met een snelheid van 135 km per uur, waar 70 km per uur is toegestaan. Na zijn aanhouding is hij overgebracht naar het bureau voor verhoor en een boete. De auto bleek van zijn vriendin te zijn.

Rijden onder invloed
ALMERE - Wegens het rijden door rood licht is een 59-jarige automobilist uit Emmeloord vrijdagavond aangehouden op de Acacialaan. Bij zijn staandehouding bleek dat hij tevens onder invloed verkeerde. Hij had een promillage van 0.8 en kreeg een boete van 86 euro voor het rijden door rood licht en een boete van 190 euro voor rijden onder invloed.

ALMERE - Bij een controle is een 27-jarige man uit Amersfoort vrijdagnacht aangehouden wegens rijden onder invloed. De man zat tijdens een eerste surveillance van de politie in zijn stilstaande auto op de passagiersstoel en maakte geen aanstalten om te vertrekken. Toen de agenten later nogmaals langsreden, was hij uit de auto, maar stapte weer in aan de passagierszijde. Even later startte hij de auto toch en reed de hoek om, waar hij weer stopte, waarop hij staande gehouden werd op de L. Wyersstraat. Hij had een promillage van 1.4 en ontkende dat hij had gereden. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Naakt recreëren
ZEEWOLDE - Een 60-jarige man uit Ugchelen is vrijdagmiddag aangehouden op het Erkemederstrand. De man was door een medewerker van Staatsbosbeheer betrapt op naakt zwemmen, waarbij de man zich verzette tegen zijn aanhouding. Bij de komst van de politie gaf hij tot tweemaal toe een valse naam op en probeerde er vandoor te gaan met zijn fiets, waarna hij is overgebracht naar het politiebureau. Hij kreeg een proces verbaal voor naakt recreëren en een voor het opgeven van een valse naam.