Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 28-06-2003 Persberichten district Eemland zuid, 13.15 uur

Verkeersongeval letsel

LEUSDEN Vrijdagavond rond 21.45 uur vond op de Willem de Zwijgerlaan een aanrijding plaats tussen een 63-jarige automobiliste uit Leusden en een bromfietser. De jongen, een 14-jarige inwoner van Leusden, verleende op het kruispunt geen voorrang aan de vrouw die van rechts kwam. De voertuigen botsten en daardoor viel de bromfiets op de grond. De jongen die op een onverzekerde bromfiets reed en geen helm droeg, rende vervolgens weg. De politie die toevallig in de buurt was en getuige van het ongeval kon de jongen na een korte achtervolging te voet aanhouden. De jongen, onder invloed van alcohol, is aangehouden, meegenomen naar het politiebureau en in het ziekenhuis aan zijn verwondingen (schaafwonden op arm) behandeld. De automobiliste bleef ongedeerd. De bijrijdster op de bromfiets, een 16-jarig meisje uit Leusden, is ook behandeld in het ziekenhuis (letsel onbekend).

Brand

AMERSFOORT - In de nacht van vrijdag op zaterdag 28 juni is rond 02.30 uur aan de Hogeweg op een terrein een bouwkeet in vlammen opgegaan. De brandweer vermoedt dat de brand is aangestoken. Getuigen hebben een stel jongeren bij de keet weg zien fietsen. De technische recherche van de politie stelt een onderzoek in.

Aanhouding gezochte

AMERSFOORT Vrijdagavond rond 19.15 uur kwam een 44-jarige Amersfoorter op het politiebureau aan de Van Asch van Wijckstraat voor informatie. Een politieagent herkende de man en wist dat hij nog een vonnis had openstaan. De man werd aangehouden en kon die avond nog plaatsnemen in een politiecel.

Verkeerscontroles

District Eemland zuid - Vrijdag hield de politie van Eemland zuid meerdere verkeerscontroles in:

WOUDENBERG - Op de Voskuilerdijk controleerde de politie van 16.15 tot 17.45 uur of weggebruikers zich hielden aan de geldende geslotenverklaring. Negentien personen negeerden de geslotenverklaring en kregen een bekeuring.

Aan de Maarsbergseweg nam de politie van 19.15 tot 20.45 uur 50 blaastesten af. Eén persoon, een 55-jarige inwoner van Maarsbergen, had teveel alcohol gedronken (685 ug/l). Het rijbewijs van de bestuurder werd ingevorderd. Ook kreeg één persoon een bekeuring voor het rijden zonder autogordel.

AMERSFOORT Vrijdagmiddag heeft de politie in verband met de Amersfoortse wandel-tweedaagse op de Rubenstraat, Gasthuislaan, Ringweg Dorrestein, Lambert Heijnricsstraat en de Ganskuyl gecontroleerd. De politie schreef 75 bekeuringen uit voor verkeersovertredingen.