Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 28-06-2003 Persberichten district Rijn & Venen, 13.30 uur

Aanrijding letsel

MIJDRECHT Op vrijdag 27 juni vond omstreeks 16.05 uur een aanrijding plaats op de kruising Energieweg met de Handelsweg. Hierbij raakte een 30-jarige motorrijder uit Amstelhoek gewond.
De motorrijder reed over de Energieweg en kwam uit de richting van de Industrieweg. Op de kruising met de Handelsweg verleende hij vervolgens geen voorrang aan een van rechts komende vrachtwagen bestuurd door een 41-jarige vrachtwagenchauffeur. De motorrijder botste tegen de vrachtwagen aan en kwam ten val. Hij werd met beenletsel overgebracht naar het A.M.C.. De motorfiets raakte zwaar beschadigd. Na onderzoek aan het bureau bleek de motorrijder niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.

Verkeerscontrole

WOERDEN Op vrijdag 27 juni werd van 14.00 tot 16.00 uur een verkeerscontrole gehouden aan de Steinhagenseweg. Tijdens de controle werden 275 voertuigen gecontroleerd. Tegen 28 bestuurders werd proces-verbaal opgemaakt i.v.m. niet dragen autogordel (26x), niet dragen van een helm (1x) en het niet handsfree bellen (1x).

Onenigheid

WOERDEN Op vrijdag 27 juni ontstond in de middag onenigheid tussen twee automobilisten op de Rembrandtlaan. Beiden hadden al eerder die dag onenigheid gehad met elkaar op een andere plaats in Woerden. Over en weer werd tussen de twee geslagen en werd een autoruit vernield. Beide partijen kwamen daarna naar het politiebureau. Op het bureau werd door de politie geprobeerd te bemiddelen in het geschil dat de twee al langere tijd met elkaar schenen te hebben. Een van de partijen wenste hier geen medewerking aan te verlenen waarna de politie van beiden aangiftes en verklaringen tegen elkaar opnam. De rechter zal zich over de zaak gaan buigen. Het betrof twee inwoners van Woerden van 22 jaar oud.

Heksenfeest

OUDEWATER Het heksenfeest is in een prima sfeer verlopen. Rond 23.00 uur moest de politie optreden bij een klein eenzijdig ongeval, waarbij een 14-jarige fietser die onder invloed was ten val kwam. Elders werd een politieman met bier overgoten door een dronkaard die kon worden aangehouden. Een 48-jarige inwoner van Oudewater, die een bierfles naar een politieauto gooide en niet wilde vertrekken werd eveneens aangehouden. Dit ging gepaard met enig verzet van de man. Een beginnende vechtpartij op de Marktstraat kon door de politie in de kiem worden gesmoord. Verder werden nog drie wildzwemmers bekeurd en een wildplasser.