Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 28-06-2003
Persberichten district Sittard (HP 14.30 uur) Zaterdag 28 juni 2003

Born, dief aangehouden.

Een 40 jarige inwoner van Born is zaterdag 28 juni 2003 door de politie aangehouden wegens het plegen van een diefstal vanaf een bouwterrein aan t Forum te Born.
Getuigen zagen omstreeks 00.15 uur een onbekende man over de omheining van een in aanbouw zijnde woning aan t Forum te Born klimmen en daarna de woning binnen gaan. De gewaarschuwde politie kwam daarop onmiddellijk ter plaatse en kon de door de getuigen beschreven man op de Heer Ottostraat aanhouden. Hij had een kabelhaspel in zijn bezit alsmede een 20 meter lange gele tuinslang. Het verhaal dat hij deze gevonden had werd natuurlijk niet geloofd en de 40 jarige inwoner van Born werd aangehouden. Hij werd voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau.

Geleen, rijden onder invloed.

Vrijdagavond 27 en zaterdagmorgen 28 juni 2003 zijn drie automobilisten door de politie bekeurdwegens het rijden onder invloed. Een 63 jarige inwoner van Elsloo raakte met zijn auto op de Stadhouderslaan in Stein van de rijbaan en kon slechts met grote moeite zijn auto weer terug op de rijbaan krijgen. Een politiepatrouille die het rijgedrag van de automobilist gezien had stelde daarop een controle in. De bestuurder bleek alcohol gedronken te hebben en werd daarop meegenomen naar het politiebureau. De daar afgelegde ademanalyse wees een alcoholpromillage aan van bijna 1.6 promille. Tegen de inwoner van Elsloo werd proces-verbaal opgemaakt waarbij zijn rijbewijs ingevorderd werd. Na verhoor kon hij huiswaarts.

Een 20 jarige bestuurder van een bromfiets uit Munstergeleen werd vrijdagavond 27 juni 2003 omstreeks 22.00 uur op de Oirsbekerweg te Oirsbeek gecontroleerd door een politiepatrouille. Bij het eerste contact bleek de bestuurder naar het gebruik van alcohol te ruiken. Aan het politiebureau gaf de ademanalyse een alcoholpromillage aan tussen 0.5 en 0.6 promille. Tegen de inwoner van Munstergeleen werd proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon hij huiswaarts met een rijverbod in zijn bezit. .

Zaterdagmorgen omstreeks 02.40 uur werd een 21 jarige automobilist uit Geleen op de Henri Hermanslaan te Geleen door een politiepatrouille gecontroleerd naar aanleiding van een slingerend rijgedrag. De bestuurder bleek alcohol gedronken te hebben maar bleek teven in het geheel geen rijbewijs te bezitten. Aan het politiebureau gaf de ademanalyse een alcoholpromillage aan tussen 0.8 en 0.9 promille. De inwoner van Geleen werd bekeurd wegens het rijden onder invloed en het niet hebben van een rijbewijs. Na verhoor kon hij huiswaarts. Ook hij kreeg een rijverbod opgelegd.

Sittard, autodief aangehouden.
Zaterdagmorgen 28 juni 2003 heeft de politie een 31 jarige inwoner van Sittard aangehouden, verdacht van een poging tot diefstal van een personenauto.
De inwoner van Sittard werd omstreeks 02.45 uur op de Haspelstraat te Sittard zittend in een personenauto aangetroffen. Met de auto waarin hij zat bleek vals contact gemaakt te zijn. In de auto werd een schroevendraaier aangetroffen waarmee de auto vermoedelijk werd opengebroken. De inwoner van Sittard werd daarop aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau. Tegen hem zal proces-verbaal in het kader van snelrecht worden opgemaakt.