Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 28-06-2003
Persberichten district Maastricht (HP 14.30 uur) Zaterdag 28 juni 2003

Maastricht, winkeldievegge aangehouden.

Vrijdag 27 juni 2003 heeft de politie een 32 jarige inwoonster van Maastricht aangehouden kort nadat zij op heterdaad werd betrapt bij het plegen van een winkeldiefstal.
In een schoenenwinkel gevestigd in een winkelcentrum aan de Brusselsepoort te Maastricht ontvreemdde de vrouw vrijdagavond kort voor sluitingstijd twee rechter schoenen met een winkelwaarde van ruim 78 euro. Toen zij met medeneming van de schoenen maar zonder iets te betalen de winkel verliet greep het personeel in. De gewaarschuwde politie nam de winkeldievegge mee naar het politiebureau waar tegen haar proces-verbaal werd opgemaakt. Zij kreeg in het kader van afhandeling snelrecht een transactievoorstel van 190 euro aangeboden. Na verhoor kon zij huiswaarts. De gestolen schoenen zijn teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar.

Maastricht, agressieve man aangehouden.

Een 35 jarige inwoner van Banholt is zaterdagmorgen 28 juni 2003 kort na middernacht door de politie aangehouden nadat hij op het Stationsplein te Maastricht meerdere mensen mishandeld had. De ter plaatse ontboden politie zag op de Spoorweglaan te Maastricht omstreeks 00.20 uur een man staan die probeerde anderen uit te lokken om met hem te vechten. De man maakte een gestoorde indruk. Bij onderzoek bleek dat hij kort daarvoor op het station meerdere mensen zonder enige aanleiding had geslagen. Een van de slachtoffers werd na een trap tegen zijn hoofd kompleet tegen de grond geslagen en daarna nogmaals meerdere keren getrapt en geslagen. Daarna nam hij ook nog een de tas van een van de slachtoffers weg. In het stationsgebouw mishandelde de gestoorde man op dezelfde manier een twee slachtoffer en kort darna ook nog eens een derde willekeurig slachtoffer. De man werd door de politie aangehouden wegens het plegen van zware mishandeling. De aanhouding geen echter niet zonder slag of stoot. Hij verzette zich hevig tegen de politieagenten maar werd uiteindelijk geboeid nadat hij in een stevige verwurging werd genomen. Daarna kon hij aan het politiebureau ingesloten worden. Tot vandaag hebben drie benadeelden tegen de aangehouden verdachten aangifte gedaan wegens mishandeling. In het belang van het onderzoek werd hij in verzekering gesteld.

Valkenburg, drie automobilisten onder invloed.
De voorbij nacht zijn drie automobilisten in Valkenburg bekeurd wegens het rijden onder invloed.
Omstreeks 02.10 uur werd op de Reinaldstraat in Valkenburg een 27 jarige inwoner van Berg en Terblijt gecontroleerd. Hij bleek zonder autogordel om te rijden en bleek daarnaast naar het gebruik van alcohol te ruiken. De aan het politiebureau afgelegde ademanalyse gaf een alcoholpromillage aan tussen 0.9 en 1.0 promille. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon hij huiswaarts met een rijverbod van drie uur.

Het alcoholgebruik van een 26 jarige automobilist uit Kerkrade werd omstreeks 04.00 uur vastgesteld bij een routinecontrole op de Nieuweweg. Hij bleek bij de controle naar het gebruik van alcohol te ruiken, welk alcoholgebruik werd bevestigd door een alcoholblaastest. Aan het politiebureau gaf de ademanalyse een alcoholpromillage aan tussen 0.5 en 0.6. Omdat hij het vorig jaar ook al werd bekeurd wegens het rijden onder invloed werd het proces-verbaal niet afgedaan met een transactievoorstel, maar moet de inwoner van Kerkrade zich nu bij de Officier van Justitie verantwoorden.

Een 18 jarige automobilist uit Valkenburg werd omstreeks 04.30 uur op Broekhem te Valkenburg gecontroleerd omdat hij met hoge snelheid gereden had terwijl hij tevens geen autogordel droeg. Hij kon de politie bij de controle geen rijbewijs tonen en bleek tevens naar het gebruik van alcohol te ruiken. Aan het politiebureau gaf zijn ademanalyse een alcoholpromillage aan van 0.9 promille. Hij bleek in het geheel niet in het bezit te zijn van enig rijbewijs. Een uitgebreid proces-verbaal werd tegen hem opgemaakt. Na verhoor kon hij huiswaarts.

Maastricht, proces-verbaal wegens wapenbezit.
Een 19 jarige inwoner van Sweikhuizen is zaterdagmorgen 28 juni 2003 door de politie aangehouden wegens wapenbezit.
Hij was omstreeks 00.30 uur op de Kesselskade te Maastricht in een handgemeen verwikkeld. Via de beelden van het cameratoezicht was dit handgemeen te volgen en was te zien dat er een van de vechtenden een steekwapen in zijn bezit had. De meteen ter plaatse gezonden politiepatrouille trof het tweetal aan waarop de man die het steekwapen in zijn bezit zou hebben aangehouden werd. Het steekwapen werd echter niet aangetroffen. Na het bekijken van de camerabeelden bleek de verdachte net voor de komst van de politie het steekwapen tussen de stoelen van een terras weggegooid te hebben. Het mes werd daar ook aangetroffen. Tegen de 19 jarige werd daarop proces-verbaal opgemaakt. Het mes, een vlindermes, werd door de politie in beslag genomen.