Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 28-06-2003
Persberichten districten Heerlen/Kerkrade (HP 14.30) Zaterdag 28 juni 2003

Heerlen, dief aangehouden.

Een 36 jarige inwoner van Heerlen is zaterdagmorgen 28 juni 2003 door de politie op heterdaad aangehouden bij de diefstal van een houten tuinmeublement
Een politiepatrouille zag omstreeks 04.10 uur drie personen op de Anjelierstraat te Heerlen met stoelen slepen. Bij het zien van de politiepatrouille liet het drietal alles uit hun handen vallen en zette het meteen op een lopen. Een van de drie personen kon achterhaald worden. Hij had zich verborgen op het schoolterrein aan de Anjelierenstraat waar een politiehond hem achter een muur vandaan haalde waar hij zich verstopt hield. De 36 jarige inwoner van Heerlen is aan het politiebureau ingesloten voor verder onderzoek. Beide andere dieven bleven onbekend. Zij werden bij een onderzoek in de omgeving nergens meer aangetroffen. Bij onderzoek bleek het drietal vier stoelen met zich mee gesleept te hebben. De politie heeft nog niet kunnen achterhalen waar de tuinstoelen ontvreemd werden.

Eygelshoven, rijden onder invloed.

Een 29 jarige inwoner van Kerkrade is zaterdagmorgen 28 juni 2003 kort na middernacht door de politie bekeurd wegens het rijden onder invloed op een brommer.
De politie zag de brommer over de Anselderlaan in Eygelshoven rijden met daarop twee personen. De passagier bleek geen helm te dragen. Bij de daarop volgende controle kreeg de passagier een bekeuring uitgereikt. De bestuurder van de bromfiets bleek naar het gebruik van alcohol te ruiken, welk alcoholgebruik bevestigd werd door een alcoholblaastest. Hij werd voor verdere controle meegenomen naar het politiebureau. De daar afgelegde ademanalyse wees een alcoholpromillage aan tussen 1.4 en 1.5 promille. Tegen de inwoner van Kerkrade werd proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon hij huiswaarts met een rijverbod van 7 uur.

Een 19 jarige automobilist uit Landgraaf is zaterdagmorgen omstreeks 00.50 uur op de Rijksweg te Wittem door de politie bekeurd wegens het rijden onder invloed. De politie controleerde de automobilist omdat deze slingerend over de Rijksweg gereden had. Bij het eerste contact met de bestuurder bleek deze naar het gebruik van alcohol te ruiken. Nadat ook de alcoholblaastest aangaf dat er alcohol in het spel was werd de bestuurder voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De uitslag van zijn ademanalyse gaf een alcoholpromillage aan van 1.5 promille. Tegen de inwoner van Landgraaf werd proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs werd daarbij ingevorderd. Na verhoor kon hij huiswaarts.

Landgraaf, bromfietsdieven aangehouden.
Twee inwoners van Landgraaf (20 en 19 jaar) zijn zaterdagmorgen 28 juni 2003 door de politie aangehouden wegens het plegen van een bromfietsdiefstal.
Een politiepatrouille werd zaterdagmorgen omstreeks 01.20 uur in de woonwijk Nieuwenhagen aangesproken door twee personen. Van een van beiden was kort daarvoor vanaf de het station in Landgraaf de bromfiets ontvreemd. De politiepatrouille herinnerde zich dat zij kort daarvoor twee jeugdigen had aangesproken die in het bezit waren van een soortgelijke bromfiets. Bij een onderzoek werd de gestolen bromfiets in de struiken aangetroffen. De eigenaar herkende daarbij zijn eigendom. De eerder die nacht gecontroleerde jongens werden daarop in de omgeving nog aangetroffen waarop zij aangehouden werden. Het tweetal bekende de diefstal aan het politiebureau. Zij hadden van de bromfiets inmiddels al enige onderdelen gesloopt. Deze werden in de woning van een van beide verdachten aangetroffen. Tegen beide inwoners van Landgraaf wordt proces-verbaal opgemaakt.