Provincie Flevoland



Provincie steunt evenementen met promotiebijdrage

Het Watersport Weekend in Lelystad, het Havenfestival in Almere en de Flevomendagen in Dronten krijgen subsidie van de provincie Flevoland. Het college van Gedeputeerde Staten heeft deze subsidies toegekend, omdat alle drie evenementen bijdragen aan de positieve beeldvorming van Flevoland.

De organisatie van het Watersport Weekend gebruikt de provinciale bijdrage voor promotie in een landelijk dagblad. Het Watersport Weekend vindt op 28 en 29 juni plaats in Lelystad.

Tijdens het Havenfestival in Almere kan de provincie inhaken op activiteiten van de Stichting Stadspromotie Almere. Zo organiseert de provincie in samenwerking met Stichting Stadspromotie Almere op 6 september een informatieve bijeenkomst voor relaties uit de ICT-branche. Na dit educatieve onderdeel kan het gezelschap genieten van een klassiek concert tijdens het Havenfestival Almere.

Het derde evenement dat een provinciale bijdrage ontvangt, is een nieuw spektakel in Flevoland. De Stichting Bevordering Mensport Flevoland organiseert dit jaar de Flevomendagen bij Roggebotsluis. Dit evenement had afgelopen weekeinde zullen plaatsvinden, maar in verband met de vogelpest zijn de Flevomendagen verplaatst naar september. De provincie is blij met nieuwe initiatieven als deze en wil dat onderstrepen met een financieel steuntje in de rug, zodat het evenement een vaste plek op de Flevolandse kalender krijgt.

De subsidie van de provincie Flevoland wordt verstrekt in het kader van de economische gebiedspromotie. Deze subsidieregeling probeert ondernemers te interesseren voor Flevoland door de aandacht te vestigen op het goede ondernemersklimaat in Flevoland en de vele mogelijkheden om in Flevoland een nieuw bedrijf op te zetten.