Gemeente Bergen op Zoom


Dag van de architectuur in Bergen op Zoom

De gemeente Bergen op Zoom organiseert samen met de Bond van Nederlandse Architecten op zaterdag 28 juni de Dag van de Architectuur. De stad is op die dag het middelpunt van alle activiteiten in West-Brabant. Een van de zaken die op het programma staan is de presentatie van de nieuwe Welstandsnota die Bergen op Zoom rijk is. De nota is belangrijk omdat in dit document alle regels om te (ver)bouwen vastliggen. De nota gaat onder andere over vormgeving, gebruik van materialen en kleuren, de relatie met de omgeving en maatverhoudingen.
De dag wordt gehouden in het nieuwe sport- en leisurecentrum aan de boulevard. Voor het publiek is vooral de tentoonstelling van nieuwe bouwplannen een aanrader.
De dag begint om 10.15 uur met een presentatie van de welstandsnota en een reactie van wethouder G. Janssen daarop. Ook een aardig onderdeel vormt de architectuurwandeling die om 12.00 uur begint. Iedereen die daaraan mee wil doen is op de 28ste van harte welkom in het sport- en leisurecentrum aan de boulevard.