Nationaal Actieplan Seksueel Misbruik Kinderen

Pedofielen toch niet aanwezig op Roze Zaterdag Deventer

Na verscheidene bedreigingen en e-mailbommen heeft de vereniging van pedofielen Martijn besloten niet aanwezig te zijn op Roze Zaterdag in Deventer. In eerste instantie wilde de vereniging 28 juni uit protest naar Deventer reizen, omdat de organisatie van het evenement voor homoseksuelen Martijn had geweigerd.

In een persbericht schrijft de Roze Zaterdag: "Het stichtingsbestuur van de Roze Zaterdag Deventer 2003 heeft in overleg met de gemeente Deventer en de politie Martijn te weren van de informatiemarkt. "Wij zijn van mening dat de denkbeelden van deze vereniging niet overeenkomen met de doelstelling van onze Roze Zaterdag. Om misverstanden te voorkomen hebben wij gekozen voor deze stap."

Martijn is sinds enkele jaren taboe op de Roze Zaterdag. Jarenlang stond de pedofielenorganisatie in een kraampje, maar sinds de homogroep van de Nederlande Politiebond enkele jaren geleden de medewerking aan het homofestijn dreigde op te zeggen zolang Martijn vertegenwoordigd is, geeft de aanwezigheid van Martijn problemen.


---


---

Laatst gewijzigd: 12-06-2003