Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 28-06-2003
persberichten van zaterdag 28 juni 2003

Bert Peters en Dana Everts verzorgen de persvoorlichting tot maandagmorgen 08.00 uur.

Misverstand
DWINGELOO Vrijdagmiddag tegen enen fietste een vrouw uit Steenwijk met haar echtgenoot af op de kruising Looweg en de van de Sluisweg. Door een misverstand tussen beide echtlieden over het al dan niet links afslaan kwam de vrouw ten val. De vrouw had enkele schaafwonden en is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Meppel.

Ongeval met letsel
MEPPEL Vrijdagmiddag om halftwee ontstond er een botsing tussen een fietser afkomstig uit Meppel en een 40-jarige bromfietser uit de Wijk. De fietser is met een schouderblessure overgebracht naar het ziekenhuis. Bij de bromfietser is een blaasproef afgenomen. Deze gaf 365 ug/l of te wel 0,8 promille als resultaat. De man ging met een dagvaarding naar huis.

ASSEN Vrijdag tegen halfvier s middags sloeg een 57-jarige Assenaar met zijn personenauto af van de Europaweg Noord de Industrieweg op. Op dat moment stak een 22-jarige man op zijn crossfiets over. De man kwam achter een gesloten bedrijfsauto vandaan. Een aanrijding was onvermijdelijk. Eerste hulp werd verleend door een toevallig passerende verpleegkundige, uiteindelijk is de fietser voor onderzoek overgebracht naar het Wilhelmina ziekenhuis.

SMILDE Een 18-jarige man uit Smilde fietste samen met een groep vrienden over de Rijksweg in de richting van Assen. De man kreeg een sms-bericht en bekeek deze al fietsend. Daarbij kwam hij op de andere helft van het fietspad terecht. Uit tegengestelde richting kwam op dat moment een 24-jarige vrouw uit Oosterwolde op haar bromfiets. De twee kwamen beide ten val. De vrouw is overgebracht naar het WZA. Onderzoek leerde dat de man alcohol op had een promillage van 0,6 werd geconstateerd.

Discogangers geweigerd
DWINGELOO afgelopen nacht tegen halftwee ging de politie naar een disco aan de Heuvelenweg. Twee 19-jarigere mannen uit Diever en Uffelte waren beiden ondanks een schriftelijk toegangsverbod in de disco aanwezig. De mannen krijgen een proces verbaal voor lokaal vredebreuk.

Auto weg na woninginbraak
DALEN In de nacht van vrijdag op zaterdag is er ingebroken in een woning aan de Kieftenweg. De dader is via de achterzijde de woning binnengekomen en heeft de woning doorzocht en daarbij een autosleutel meegenomen. Een blauwe Mercedes E 320 ter waarde van 45.000 die bij de woning stond is gestolen.

Gewelddadige winkeldief aangehouden
MEPPEL Vrijdagmiddag om kwart over een kreeg de politie een melding van een gewelddadige winkeldief bij een winkelbedrijf aan de Kleine Oever. De 27-jarige bedrijfsleider heeft de man aanhouden voor winkeldiefstal. De 31-jarige Zwollenaar was niet van zins om met de politie mee te gaan. Uiteindelijk is pepperspray gebruikt om de man te kunnen aanhouden. De man bekende de diefstal van 10 shorts. De verdachte gaat met een dagvaarding naar huis.

Autos beschadigd
COEVORDEN Vannacht werd een 21-jarige man uit Coevorden aangehouden. Hij wordt verdacht van vernielingen aan autos. Zo zou hij kort voor zijn aanhouding aan de Elemastraat de band van een auto hebben lek gestoken Ook wordt hij verdacht een band lek gestoken te hebben van nog een auto en van het bekrassen van ander autos aan de Weth. Donkerstraat.

Letsel na geweld
EMMEN Vrijdagavond werd een 25-jarige man aangehouden nadat hij zijn vriendin door de ruit van de voordeur van haar woning aan de Mr. J.J. Willingestraat had gegooid. De 26-jarige vrouw moest de verwondingen aan haar arm in het SZE laten hechten.

ASSEN Vannacht werden drie mannen uit Roosendaal aangehouden 29, 29 en 34 jr) nadat zij met zn drieën een 25-jarige man uit Tolkamer in elkaar hadden geslagen en daar mee doorgingen terwijl hij op de grond lag. De mannen hadden onenigheid gekregen nadat het slachtoffer naar hun mening niet snel genoeg met een taxichauffeur afrekende waardoor zij moesten wachten. Agenten zagen een deel van de mishandeling nadat zij door een getuige waren gewaarschuwd. Eén van de mannen verzette zich tegen zijn aanhouding. Hij was vorig jaar ook al voor openlijke geweldpleging tijdens de TT-nacht aangehouden. Het slachtoffer werd voor behandeling na het ziekenhuis overgebracht. Behalve diverse kneuzingen mist hij ook nog een contactlens.

EMMEN Vannacht fietste een 37-jarige man uit ter Apel over het fietspad van de Viaductstraat. Kort voor de Bergweg stopte er een auto met daarin 4 of 5 personen. Twee mannen stapten uit en gaven hem klappen, zijn fiets kwam in het naast gelegen weiland terecht. Daarna stapten de mannen in en reed de auto verder in de richting van Nieuw-Weerdinge.

ASSEN Vannacht werd een 21-jarige man uit Bovensmilde ernstig gewond door een 19-jarige man uit Hooghalen. Het slachtoffer werd in de Brinkstraat vermoedelijk gestoken en raakte ernstig gewond. Hij werd naar het WZA overgebracht en daar onmiddellijk geopereerd.

Taxichauffeur aangehouden
ASSEN Vanmorgen omstreeks 06.00 uur werd een 19-jarige taxichauffeur uit Roden aangehouden nadat hij over een man was gereden die op een camping aan de Graswijk liep. De verklaringen lopen uiteen. Getuigen zeggen dat de chauffeur bewust op de man inreed, stopte, achteruit reed en vervolgens over de op de grond liggende man reed. De taxichauffeur zegt dat hij lastig gevallen werd door een aantal mensen. Onderzoek moet de juiste toedracht aan het licht brengen. De gewonde man werd met onbekend letsel naar het WZA overgebracht. De identiteit van het slachtoffer is nog niet bekend.