Korps: Brabant-Noord, plaats: Oss 28-06-2003 Persbericht district Maasland

MAN VERNIELT RUIT OUDERLIJK HUIS, Oss

De politie heeft een 39-jarige Ossenaar aangehouden in de Saturnusstraat in Oss. Hij wordt er van verdacht in die straat de ruit van de woning van zijn ouders vernield te hebben. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

MAN LIGT IN EEN TUIN, Oss

Een 29-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats is vrijdagavond aangehouden aan de Roodborststraat in Oss. De man lag in de tuin van een woning in deze straat. De gewaarschuwde politie vroeg de man de tuin te verlaten. Dit deed hij in eerste instantie ook. Even later keert de verdachte echter weer terug naar de tuin. Wanneer agenten hem wederom verzoeken de tuin te verlaten, blijft hij staan. De agenten wilden de man vastpakken en verwijderen uit de tuin, maar daarbij verzette hij zich hevig. Uiteindelijk kon de man aangehouden worden en overgebracht worden naar het bureau. Daar bedreigde hij een van de agenten. De verdachte behoort tot de groep stelselmatige daders, zogenaamde veelplegers. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

MAN LIGT TE SLAPEN IN DE AUTO, Oss

De politie heeft vrijdagnacht een 45-jarige inwoner van Oisterwijk aangehouden op A50 ter hoogte van de afslag Oss. De politie kreeg een melding van een slapende man in een auto op de vluchtstrook. Ter plaatse troffen agenten de man aan in de auto met een draaiende motor. Ondanks meerdere verzoeken weigerde de man zijn identiteit kenbaar te maken. De man was zeer recalcitrant en is geboeid afgevoerd naar het bureau. Daar is hij ingesloten.

JONGEN RAAKT GEWOND BIJ VERKEERSONGEVAL, Nistelrode

Een 27-jarige inwoner van Nistelrode is vrijdagavond gewond geraakt bij een verkeersongeval op de N265 in zijn woonplaats. Hij zat samen met een 27-jarige Udenaar in een auto die bestuurd werd door een eveneens 27-jarige inwoner van Nistelrode. Ze reden over de N265 komende uit de richting van Uden toen de bestuurder vermoedelijk de macht over het stuur verloor. Daardoor begon de auto te tollen. De auto kwam tot stilstand op een stoeprand en vatte vlam. De inzittenden konden de auto op tijd verlaten, maar het 27-jarige slachtoffer liep brandwonden op. Hij is met de ambulance overgebracht naar een ziekenhuis in Nijmegen.

BROMFIETSER RAAKT GEWOND, Herpen

Een 20-jarige bromfietser uit Herpen is vrijdagavond gewond geraakt bij een aanrijding met een auto op de Sint Sebastianusstraat in zijn woonplaats. De auto werd bestuurd door een 34-jarige Bossche. Ze reed op de Sint Sebastianusstraat komende uit de richting van Ravenstein en wilde een campingterrein op rijden. Daarbij zag ze de bromfietser die rechtdoor reed over het hoofd. Het slachtoffer is met letsel aan zijn rechterbeen door de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

HUISELIJK GEWELD, Oss

De politie heeft vrijdagmiddag een 48-jarige Ossenaar aangehouden. Hij wordt er van verdacht zijn vrouw, een 38-jarige Osse, geslagen te hebben. De vrouw deed aangifte. De man bedreigde de vrouw al gedurende enkele jaren en heeft haar die middag met een houten stoelpoot geslagen. De verdachte is later die avond na verhoor heengezonden. Proces-verbaal wordt opgemaakt.