Korps: Brabant-Noord, plaats: Den Bosch 28-06-2003 Persbericht district Den Bosch

ROSMALENAAR AANGEHOUDEN, Rosmalen

De politie heeft vrijdagnacht een 17-jarige Rosmalenaar aangehouden in zijn woning. Hij wordt er van verdacht even daarvoor een 19-jarige plaatsgenoot op de Hertog Jan II-laan geslagen te hebben. De politie kreeg een melding van een vechtpartij. Ter plaatse troffen ze het slachtoffer liggend op de grond aan. Meerdere getuigen hadden gezien dat de verdachte hem geslagen had. Een aantal van hen liep vervolgens achter de verdachte aan naar zijn woning. De politie kon hem daar aanhouden. De aanleiding voor de vechtpartij is nog niet duidelijk. De Rosmalenaar is voor verder onderzoek ingesloten. Het slachtoffer is met onbekend letsel door de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

WINKELDIEF ALSNOG AANGEHOUDEN, `s-Hertogenbosch

Een 37-jarige Bosschenaar is vrijdagmiddag op de Westenburgerweg in zijn woonplaats aangehouden. Hij wordt er van verdacht op 6 juni diverse kledingstukken uit een winkel aan de Arena in `s-Hertogenbosch weggenomen te hebben. Medewerkers van de winkel zijn destijds nog achter de verdachte aangerend, maar hij kon niet aangehouden worden. De verdachte behoort tot de groep stelselmatige daders, zogenaamde veelplegers. Hij is in verzekering gesteld.

WINKELDIEVEGGEN AANGEHOUDEN, `s-Hertogenbosch

Twee Bossche meisjes van 13 en 15 jaar oud zijn vrijdagmiddag door de politie op de Schapenmarkt in hun woonplaats aangehouden. Ze hadden een winkel aan de Schapenmarkt verlaten met een aantal kledingstukken zonder te betalen. De kleding vertegenwoordigde een waarde van EUR 128. Onderzoek wees uit dat ze die dag ook uit een winkel aan de Arena kleding ter waarde van EUR 94 hadden weggenomen zonder te betalen. De verdachten zijn gehoord en ze zullen een alternatieve straf via bureau Halt aangeboden krijgen.

BOSSCHENAAR BLIJFT POLITIE BELLEN, `s-Hertogenbosch

De politie heeft vrijdagavond een 50-jarige Bosschenaar aangehouden in zijn woning. De man had gedurende die avond het algemeen nummer van politie, 0900-8844, tien tot vijftien keer gebeld en de medewerkers uitgescholden. Enkele dagen daarvoor had hij ook al meerdere malen de politie gebeld. Het onnodig bellen van de politie is strafbaar. Proces-verbaal is opgemaakt en de verdachte is zaterdag huiswaarts gestuurd.

TWEEMAAL PROCES-VERBAAL, `s-Hertogenbosch

De politie heeft een 28-jarige inwoner van Zaltbommel gisteren op de Ertveldweg in `s-Hertogenbosch tweemaal een proces-verbaal gegeven. De auto waarin de man reed bleek niet APK gekeurd te zijn en daarnaast bleek het rijbewijs van de man verlopen te zijn.

AUTO WEGGENOMEN BIJ WONINGINBRAAK, `s-Hertogenbosch

Onbekenden hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag een zwarte BMW, voorzien van het kenteken RT-ZX-92 weggenomen. Ze braken in in een woning aan de Ertveldweg in `s-Hertogenbosch. Vanuit de woning nam men de sleutels weg, waarmee men de auto die voor de woning stond weg kon nemen.

MOTORRIJDER VERONGELUKT BIJ EENZIJDIG ONGEVAL, `s-Hertogenbosch

Een 25-jarige motorrijder uit Berlicum is vrijdagavond omstreeks 18.10 uur verongelukt bij een eenzijdig ongeval aan de Oosterplasweg in `s-Hertogenbosch. Hij is vermoedelijk uit de bocht geraakt en tegen een boom aangereden. Het slachtoffer is ter plaatse overleden.