Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland

PERSBERICHTEN
* Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland.
* District Apeldoorn
Nadere informatie:
Politievoorlichter Henk van Elteren
bereikbaar via 0900-8844
Datum : 28 juni 2003

Feit : verkeersongeval met letsel
Datum/tijd : 27 juni 2003, om 13.50 uur
Plaats/straat : Koning Stadhouderlaan in Apeldoorn Omschrijving
Een 80 jarige inwoner van Apeldoorn kwam op de Stadhouderlaan ten val. Voor de kruising wilde hij stoppen en verloor zijn evenwicht. Voor onderzoek is de man overgebracht naar het ziekenhuis.

Feit : rijden onder invloed
Datum/tijd : 28 juni 2003, om 03.33 uur
Plaats/straat : Laan van Malkenschoten in Apeldoorn Omschrijving
Een 20 jarige bestuurder van een personenauto uit Apeldoorn kreeg een proces-verbaal voor het rijden onder invloed. Bij controle blies hij 405 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 3 uur.

Feit : diefstal auto
Datum/tijd : 27 juni 2003, om 02.14 uur
Plaats/straat : Zonnewende in Apeldoorn
Omschrijving
Voor een woning aan de Zonnewende werd een geparkeerde VW bestelauto gestolen. De auto stond goed verlicht onder een lantaarnpaal.De eigenaar van de auto, een 45 jarige inwoner van Apeldoorn werd gewekt door geluid bij zijn auto. Hij zag dat twee mannen de auto rijklaar maakten en er mee wegreden. Op een motorfiets heeft hij de gestolen auto achtervolgd. In de buurt van de Americahal stapte de passagier uit de gestolen VW bus en stapte in een Seat met een Duits kenteken. De gestolen VW bus is een Tdi, kleur zwart, met het kenteken 89-VR-JV.

Feit : zakkenrollen
Datum/tijd : 27 juni 2003, om 15.56 uur
Plaats/straat : Oranjepark in Apeldoorn
Omschrijving
Een 78 jarige inwoonster van Apeldoorn deed aangifte van diefstal van haarfietstas. De fietstas werd op de route vanaf de Oranjerie, Beekstraat, Stationsstraat richting Oranjepark vanaf de fiets gestolen. In de fietstas zaten o.a. een portemonnee, een jack en een leesbril.

Feit : gestolen wielen
Datum/tijd : 27 juni 2003
Plaats/straat : Aristotelesstraat in Apeldoorn
Omschrijving
Een 28 jarige bewoner van de Aristotelesstraat in Apeldoorn ontdekte dat in de nacht van 26 op 27 juni de vier wielen onder zijn auto waren gestolen. De dieven hadden de auto netjes op bakstenen gezet (afkomstig van de bouw bij de ingang van het flatgebouw) en de vier wielen verwijderd.