Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland

PERSBERICHTEN

Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland.
* District Noordwest Veluwe
Nadere informatie:
Politievoorlichter Henk van Elteren
bereikbaar via 0900-8844

Datum : 28 juni 2003

Politieteam : Hattem
Feit : verkeersongeval met letsel
Datum/tijd : 27 juni 2003, 0m 11.51 uur
Plaats/straat : N 50 in Hattem
Omschrijving
Betrokkenen :
1) een 22 jarige bestuurster van een personenauto uit Wezep 2) een 37 jarige bestuurster van een personenauto uit Kampen Toedracht :
Drie buitenlandse motorrijders reden over de N 50 in de richting Kampen. Kennelijk waren ze verkeerd gereden, zij keerden op de weg en reden terug. Een aantal auto's die achter de motoren reed moest hierdoor krachtig remmen. Dit lukte de laatste van de automobilisten (betrokkene 1) niet. Deze reed achterop de voor haar rijdende auto. Beide bestuurster overgebracht naar het ziekenhuis. De auto's werden afgesleept.

Politieteam : Hattem
Feit : autobrand
Datum/tijd : 28 juni 2003, 05.56 uur
Plaats/straat : Veldweg in Hattem
Omschrijving
Een auto van een 54 jarige inwoner van Hattem brandde vrijwel geheel uit. De accu van de auto was leeg, waarna de eigenaar de accu aan de oplader had gezet. Door nog onbekende oorzaak is de auto in de brand gevlogen. De voorzijde van de auto tot het dashboard was geheel uitgebrand. De brandweer bluste de auto.

Politieteam : Epe
Feit : vernieling
Datum/tijd : 28 juni 2003, om 03.19 uur
Plaats/straat : Beekstraat in Epe
Omschrijving
Twee inwoners uit Epe, respectievelijk 15 en 20 jaar, zijn aangehouden op verdenking van vernieling en baldadigheid. De twee hadden vlaggen gestolen in de Beekstraat bij het parkje. Een van de verdachten had zijn vlaggenstok stukgeslagen op een beeldje in het park. Tegen beide wordt proces-verbaal opgemaakt.

Politieteam : Nunspeet
Feit : auto uitgebrand
Datum/tijd : 27 juni 2003, om 19.47 uur
Plaats/straat : De Visserlaan in Nunspeet
Omschrijving
Door onbekende oorzaak is de auto van een 25 jarige inwoner van Nunspeet uitgebrand. De man reed over De Visserlaan toen de auto afsloeg. Ondanks herhaalde pogingen wilde de auto niet meer starten. Plotseling kwam er rook onder de motorkap vandaan en bleek de auto in de brand te staan. De brandweer bluste de auto. Auto was total loss.

Politieteam : Putten
Feit : tanken zonder betalen door automobilist onder invloed Datum/tijd : 28 juni 2003, om 00.51 uur
Plaats/straat : Rijksweg A 28, tankstation parkeerplaats Dasselaar Omschrijving
Een 36 jarige automobilist uit Tilburg reed nadat hij getankt had bij een benzinestation aan de A28 in Putten weg zonder te betalen. Hij werd op de A28 vlak voor de afslag 't Harde aangehouden door de politie. Bij controle bleek de bestuurder onder invloed, bij een ademanalyse blies hij 685 ug/l. De man kreeg voor het rijden onder invloed een proces-verbaal en een rijverbod voor 8 uur. Bovendien werd zijn rijbewijs ingevorderd. Ook voor het tanken zonder te betalen kreeg de man een proces-verbaal. Het bedrag voor het tanken, ¤ 30,51 voor 26,88 liter euro, voldeed de man ter plaatse aan de politie.

Politieteam : Harderwijk
Feit : caravancontrole
Datum/tijd : 27 juni 2003
Plaats/straat : Rijksweg A28 in Harderwijk
Omschrijving
De politie heeft samen met 3VO en de brandweer een caravancontrole gehouden op de Rijksweg A28. In totaal werden 22 caravancombinaties gecontroleerd. Hiervan bleken er 2 te zijn overbeladen. Beide bestuurders kregen hiervoor een proces-verbaal. Er werden geen technische gebreken aangetroffen. Alle bestuurders moesten een blaasproef ondergaan. Geen van de bestuurders bleek gedronken te hebben.